Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρακτικές μαφίας από την κυβέρνηση εναντίον των αντιπάλων της


23-2-2018









«Η κυβέρνηση Τσίπρα λειτουργεί μαφιόζικα» Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρακτικές μαφίας από την κυβέρνηση εναντίον των αντιπάλων της Xρήστος Μπόκας20/02/201809:5417 Εκτύπωση Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρακτικές μαφίας από την κυβέρνηση εναντίον των αντιπάλων της Μιλά στο ΘΕΜΑ και κατακεραυνώνει ως προδοτική και φασιστική την κυβερνητική πολιτική και ως «πρακτική μαφίας» την επιλογή να ανασύρει από το συρτάρι την υπόθεση Novartis ακριβώς τις ημέρες του συλλαλητηρίου - Η επικεφαλής του σχηματισμού «Πλεύση Ελευθερίας» δηλώνει έτοιμη να κατέβει στις ερχόμενες εκλογές και ότι θα σκεφτεί πολύ καλά αν θα συνεργαστεί με Λαφαζάνη ή Βαρουφάκη

Για «μαφιόζικες» πρακτικές εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων κατηγορεί την κυβέρνηση η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της ανάδειξης της υπόθεσης είναι ευθέως συνδεδεμένος με το συλλαλητήριο», επισημαίνει η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού «Πλεύση Ελευθερίας» σε άλλο σημείο για να εξηγήσει πως «δεν είναι επίσπευση, αλλά πρακτικές μαφίας αυτών που κρατούν στο συρτάρι τους ‘‘στοιχεία’’ εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων και επιλέγουν πότε θα τα χρησιμοποιήσουν». Η ίδια σχολιάζοντας τις αντικυβερνητικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη περί «αριστερόστροφου φασισμού» σημειώνει: «Εγώ θα χαρακτήριζα -και έχω χαρακτηρίσει- την κυβέρνηση προδοτική και υποτελή και τις μεθόδους της φασιστικές».

- Θα υπογράφατε την πρόταση που κατέθεσαν οι Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis;
Οχι. Οποιος τη διαβάσει, καταλαβαίνει αμέσως ότι οδηγεί σε απαλλαγή των εμπλεκομένων σε σοβαρά ποινικά αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου μέσω της παραγραφής, με ολοφάνερη διάθεση συμψηφισμού: «Θα παραγράψουμε τα δικά σας αν παραγράψετε τα δικά μας». Επί των ημερών μου δεν θα τολμούσαν να φέρουν τέτοια πρόταση.

Η άποψή μου είναι ότι πολλοί από τους εμπλεκομένους, όπως ο Βενιζέλος ή ο Στουρνάρας, θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στη φυλακή για τη Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ, τα εξοπλιστικά και άλλα. Αυτό όμως απαιτεί ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης και της Βουλής και όχι μεθόδους μαφίας.

- Η γνώμη σας για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ποια είναι;
Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο: οικονομικό, γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν συναλλαγή με αθέμιτα ανταλλάγματα στο πεδίο των εξοπλισμών, όπου η διαφθορά οργιάζει. Και πολιτικό, γιατί αποκαλύπτεται η αδίστακτη και ακραία ιδιοτελής στάση της κυβέρνησης Τσίπρα, που πουλά όπλα σε ένα βάρβαρο, ολοκληρωτικό καθεστώς, το οποίο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο, εφαρμόζει βασανιστήρια, λιθοβολισμούς, ακρωτηριασμούς, απαγχονισμούς πολιτών και ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη, δολοφονίες παιδιών και αμάχων.
Εγώ δεν θα απέσυρα ποτέ την πρόταση σύστασης επιτροπής διερεύνησης, όπως έκανε η Ν.Δ., με το πρόσχημα των ελληνοτουρκικών εντάσεων. Ούτε θα περιόριζα την πρόταση στον κ. Καμμένο. Φαίνεται όμως ότι η στρατηγική του συμψηφισμού ήδη αποδίδει καρπούς για την κυβέρνηση.

- Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο φάκελος Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο. Από την άλλη πλευρά, γίνεται λόγος για σκευωρία και κυβερνητική απόπειρα εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων. Ποια είναι η δική σας άποψη;
Η υπόθεση Novartis αποτελεί αναμφίβολα μείζον σκάνδαλο. Η κυβέρνηση όμως δεν ενεργεί για την αποκάλυψη και την τιμωρία του. Λειτουργεί μαφιόζικα επιδιώκοντας μόνο να πετύχει πολιτικά αποτελέσματα αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού. Ανέσυρε από το συρτάρι, δυστυχώς σε αθέμιτη επικοινωνία και συνεργασία με λειτουργούς της Δικαιοσύνης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την κατηγορία, μια υπόθεση την οποία όφειλε να διερευνά από καιρό στη Βουλή, στο πλαίσιο της επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία.

- Πολλοί εκτιμούν ότι η υπόθεση επισπεύστηκε προκειμένου η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα μαζικά συλλαλητήρια όπου οι πολίτες εναντιώθηκαν στους χειρισμούς της για το Σκοπιανό.
Η υπόθεση δεν προέκυψε ξαφνικά στις 5 Φεβρουαρίου, την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Η κυβέρνηση την ενεργοποίησε ακριβώς τη στιγμή που οι πολίτες αντιτάχθηκαν μαζικά στην πολιτική της με αφορμή το Σκοπιανό.Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της ανάδειξης της υπόθεσης είναι ευθέως συνδεδεμένος με το συλλαλητήριο. Δεν είναι επίσπευση, αλλά πρακτικές μαφίας αυτών που κρατούν στο συρτάρι τους «στοιχεία» εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων και επιλέγουν πότε θα τα χρησιμοποιήσουν.
Οσο δυνατά όμως φωνάζουν στην αρχή, τόσο εύκολα συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα στη συνέχεια. Οπως έκαναν για Siemens, μνημόνια, ΜΜΕ, Στουρνάρα, ΕΛΣΤΑΤ, λίστες φοροδιαφυγής.


- Συμφωνείτε με τον Μίκη Θεοδωράκη που χαρακτήρισε τα μέλη της κυβέρνησης «εθνομηδενιστές» και την πολιτική τους «αριστερόστροφο φασισμό»;
Μήπως είναι υπερβολικοί οι χαρακτηρισμοί; Εγώ θα χαρακτήριζα -και έχω χαρακτηρίσει- την κυβέρνηση προδοτική και υποτελή και τις μεθόδους της φασιστικές. Ο φασισμός είναι φασισμός, δεν υπάρχει αριστερός και δεξιός φασισμός, δεν υπάρχει καλός και κακός φασισμός.

- Εσείς τι λέτε: πρέπει η κυβέρνηση να παραχωρήσει τον όρο «Μακεδονία» ή πρώτα να θέσει το θέμα σε δημοψήφισμα; Δημοψήφισμα;
Από μια κυβέρνηση που κατέλυσε τη δημοκρατία και τη λαϊκή εντολή, έκανε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ΝΑΙ και εξακολουθεί να παραβιάζει τη λαϊκή ετυμηγορία; Μόνο ως προσβολή μπορεί να το εκλάβουν οι πολίτες, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους, από απογοήτευση και απαξίωση, δεν ψήφισαν ούτε στις εκλογές που προκάλεσε η κυβέρνηση αυτή τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει τον όρο «Μακεδονία». Οπως δεν το είχαν ούτε οι προηγούμενες, που δυστυχώς το έκαναν, χωρίς να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτικό να αποτραπεί κάθε παραχώρηση, που δεν θα είναι απλή παραχώρηση ονόματος, αλλά μία ακόμη οδυνηρή παραχώρηση κυριαρχίας.



- Πάντως, αμέσως μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, ήρθαν οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα περί δικαιωμάτων των Τσάμηδων στην Ελλάδα αλλά και οι εντάσεις στα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία.
Αυτά ήταν απολύτως προβλέψιμα.
Στο μήνυμά μου για τη Μακεδονία, που δημοσιεύτηκε στις 14 Γενάρη στο νέο μας μέσο, το freedomtv.gr, και στις θέσεις μας για τη Μακεδονία που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα plefsieleftherias.gr, μιλήσαμε εγκαίρως και συγκεκριμένα για τους κινδύνους για την εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Μακεδονίας. Και για τη συνολική ανευθυνότητα και ακαταλληλότητα αυτών που ασκούν σήμερα εξωτερική πολιτική (Παυλόπουλος, Τσίπρας, Καμμένος, Κοτζιάς).

- Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε ότι περισσότεροι από 1.500 πλειστηριασμοί έχουν ήδη «φορτωθεί» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα; Είναι τόσοι πολλοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές ή η κυβέρνηση παίρνει τα σπίτια των πολιτών, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση;
Γίνονται πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών. Αυτή είναι η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν και που εμείς αποκαλύπτουμε. Η πραγματική αντιπολίτευση είμαστε εμείς. Που με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αποτρέψαμε εκατοντάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας απλών πολιτών. Οι πολίτες αυτοί δεν είναι μπαταχτσήδες, ούτε κακοπληρωτές. Πληρώνουν το κόστος της καταστροφής της χώρας από τις κυβερνήσεις και έχουν παραδοθεί στα αρπακτικά των τραπεζών και των funds από τη σημερινή κυβέρνηση. Εμείς αποκαλύψαμε και την απάτη Κοντονή για την ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Πρόκειται για σκάνδαλο, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό: με εντολή των δανειστών και με εκβιαστικές πρακτικές και αντισυνταγματικές τροπολογίες της κυβέρνησης ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς να υπάρχει νόμιμη σύμβαση λειτουργίας της και χωρίς να πληρούται κανένας όρος διαφάνειας, νομιμότητας και προστασίας του πολίτη και του ιδιοκτήτη. Το ότι η εταιρεία που υποδείχθηκε από τον κ. Κοντονή ανήκει σε συντοπίτη του που πήρε το έργο με απευθείας ανάθεση είναι άλλο ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο. Και έχουμε ήδη ζητήσει τη δικαστική διερεύνησή του.

- Εσείς, πάντως, συνεχίζετε να δίνετε το «παρών» στους χώρους πλειστηριασμών επιχειρώντας να μπλοκάρετε τις διαδικασίες. Δεν φοβάστε μήπως σας συλλάβουν μετά και τις πρόσφατες ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν;
Οπως είπα στο μήνυμά μου, αμέσως μετά την ψήφιση των διατάξεων για την ποινικοποίηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, εγώ θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα σπίτια των απλών ανθρώπων. Και θα περιμένω να έρθουν να με συλλάβουν. Εγώ μπορώ να υπερασπιστώ τις πράξεις μου. Αυτοί δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους νόμους τους.

- Πριν από περίπου έναν μήνα η κυβέρνηση Τσίπρα έκλεισε τρία χρόνια στην εξουσία. Τι έχετε να ευχηθείτε στους πρώην συντρόφους σας;
Σε αυτούς που πέταξαν στα σκουπίδια τα όνειρα, τις ελπίδες τόσων πολλών για λίγη εξουσία και κυβερνούν καταπιέζοντας την κοινωνία, καταστρέφοντας και ξεπουλώντας τη χώρα δεν έχω να ευχηθώ τίποτε. Αναρωτιέμαι απλώς αν θα μπορέσουν ποτέ να ξανακυκλοφορήσουν ανάμεσα στους πολίτες.

- Ποιον από την υφιστάμενη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να έχετε στο κόμμα σας;
Κανέναν.
- Πάντως, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι το ερχόμενο καλοκαίρι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Το ίδιο πλέον υποστηρίζουν και οι δανειστές. Μήπως τελικά η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 ήταν η λογικότερη;
Αν η υποταγή και η παράδοση θεωρείται «λογική», προτιμώ να μην έχω σχέση με αυτήν. Το να φτάνει ο υποταγμένος να συμφωνεί με τους δυνάστες, που τον επαινούν για την εθελοδουλία του, είναι το τελευταίο σημείο εξευτελισμού. Το να βαφτίζεις τη σκλαβιά σου ελευθερία είναι παραλογισμός. Οι επαναστάσεις και οι ανατροπές στην Ιστορία δεν έγιναν στο όνομα της συμφωνίας με τους δυνάστες. Πάντοτε βέβαια υπήρχαν οι φωνές της «σωφροσύνης», που έλεγαν «καλύτερα δούλος παρά νεκρός». Εγώ πιστεύω στο «Ελευθερία ή Θάνατος».

- Φταίτε εσείς που δεν καταλάβατε ποιος είναι ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσίπρας έγινε κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίσατε εσείς;
Το οδυνηρό συμπέρασμα των γεγονότων είναι ότι εξαπατήθηκα και δεν διέγνωσα τι πράγματι ήταν και είναι ο Τσίπρας. Εχω κάνει την αυτοκριτική μου γι’ αυτό. Και θεωρώ ότι στο μέλλον έχω ευθύνη να μην αφήσω να επαναληφθεί η προδοσία και η εξαπάτηση. Και να μην αφήσουμε να χτιστεί ξανά ο μύθος προσώπων που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στην περίπτωση Τσίπρα, υπήρχαν ενδείξεις που υποτιμήθηκαν και επισκιάστηκαν από τις αντίθετες ενδείξεις, κυρίως λόγω της μεγάλης πίστης πολλών από εμάς σε αυτό που υπηρετούσαμε. Σήμερα πια δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παραγνωρίζει τις ενδείξεις.

- Πάντως, η ρήξη που προκάλεσε η υπογραφή του μνημονίου στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει τουλάχιστον τρεις πολιτικούς σχηματισμούς. Την Πλεύση Ελευθερίας, της οποίας προΐστασθε, τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και το «ΜέΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη. Γιατί δεν συνεργάζεστε;
Οι συνεργασίες θέλουν πολλή σκέψη και προσοχή μετά από όλα όσα συνέβησαν. Εγώ δεν θέλω να φτιάξω έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ.

- Πήγατε πρόσφατα στην Ισλανδία. Ποιος ο λόγος και ποια τα συμπεράσματα της επίσκεψης;
Η επίσκεψη στην Ισλανδία ήταν στρατηγική επιλογή, στο πλαίσιο της συνολικής δράσης μας στη διεθνή πολιτική σκηνή, αλλά και των πρωτοβουλιών μας. Με τον Διαμαντή Καραναστάση, που είναι η ψυχή όλων των σημαντικών πρωτοβουλιών μας και του freedomtv, ήμασταν προσκεκλημένοι του πρώην υπουργού της Ισλανδίας Ογκμουντουρ Γιόνασον, για να μιλήσουμε για την Ελλάδα. Συναντήσαμε την πρωθυπουργό της χώρας, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, πολιτικούς, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, ιστορικούς, επιστήμονες της χώρας όπου επικράτησε και εφαρμόστηκε το ΟΧΙ του λαού, διαγράφηκε το παράνομο χρέος, ο τότε πρωθυπουργός δικάστηκε και δεκάδες τραπεζίτες οδηγήθηκαν στη φυλακή. Τα συμπεράσματα και τα στοιχεία που φέραμε πίσω στις αποσκευές μας είναι πολύτιμα για την Ελλάδα και τα αξιοποιούμε ήδη.

- Ποια είναι τα πολιτικά σας σχέδια; Θα μετάσχετε στις εκλογές;
Ναι.


Πηγή:www.protothema.gr/politics/article/762736/zoi-konstadopoulou-praktikes-mafias-apo-tin-kuvernisi-enadion-ton-adipalon-tis/

Σχόλια