Νέα έργα από την Περιφέρεια για την διαχείριση των αποβλήτων


4-5-2018













Μπακογιάννης: «Έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και να δημιουργήσουμε νέες υποδομές»
Υπεγράφη σήμερα, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν σε σημαντικά έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό για τη διαχείριση των αποβλήτων στη Στερεά Ελλάδα.

Πρόκειται για πρόσκληση προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ, που καλύπτεται από το Ταμείο Συνοχής και προβλέπει την αναβάθμιση των ΧΥΤΑ της Στερεάς Ελλάδας και σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία των σταθμών.

Για έργα-παρεμβάσεις στην νοοτροπία διαχείρισης των αποβλήτων έκανε λόγο ο κ. Μπακογιάννης που κατά την ενημέρωση για το περιεχόμενο της πρόσκλησης, τόνισε ότι πρόκειται για ακόμη μία δράση της Περιφέρειας που αποσκοπεί στην πλήρη αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την διαχείριση των αστικών αποβλήτων μέσω της συμπλήρωσης και της ολοκλήρωσης υποδομών.

«Η διαχείριση των αστικών αποβλήτων αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού για ολόκληρη τη χώρα. Εμείς έχουμε μπει στη διαδικασία να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις υποδομές αλλά και τις συνθήκες που θα εναρμονίσουν την Στερεά Ελλάδα με πρακτικές που ακολουθούνται σε προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Το κόστος είναι μεγάλο αλλά αυτό δεν μας αποθαρρύνει να αλλάξουμε πρώτα την νοοτροπία και την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα αυτό. Ο στόχος είναι ένας και κινούμαστε στην κατεύθυνσή του, ακολουθώντας κανόνες σεβασμού του περιβάλλοντος, δημιουργώντας συνθήκες υγιεινής και πολιτισμού»επισήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια