Πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο στον Τούρκο που μπήκε στον Έβρο


3-5-2018







Με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο 38χρονος Τούρκος που συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ο Τούρκος άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να απελαθεί.
Στην απολογία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «… με έστειλαν από το Δήμο Αδριανούπολης για μία διάνοιξη προκειμένου να περάσουν σωλήνες υδροδότησης. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν στο χώρο που βρίσκεται το τελωνείο και δεν γνώριζα τους χώρους. Εγώ ήμουν πάνω στο μηχάνημα και έσκαβα. Δεν ήξερα πού έπρεπε να στρίψω δεξιά και πού αριστερά. Ενώ δούλευα, δεν κατάλαβα πού ήταν η οριογραμμή και πού έπρεπε να σταματήσω. Αν κατάλαβα καλά μετά τη σύλληψή μου, σε κάποιο σημείο που έπρεπε να στρίψω για να παραμείνω σε τουρκικό έδαφος, εγώ χωρίς να το καταλάβω, συνέχισα ευθεία …».

Πώς έγινε η σύλληψη
Το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές, όταν πέρασε τα σύνορα ένας άνδρας με εκσκαπτικό μηχάνημα JCB.

Κατά πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά του έγινε σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την πορεία του και πέρασε περίπου κατά 10 μέτρα τη συνοριακή γραμμή.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητά του ήταν συγκεχυμένες καθώς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό. Ομως στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε αγρότης στις ελληνικές αρχές και σημείωσε ότι εργάζεται στον Δήμο Αδριανούπολης, δείχνοντας την πολιτική του ταυτότητα.

Πηγή:fimotro.gr/?p=80294

Σχόλια