To μεγαλύτερο ταλέντο, το έχει στα... πόδια του!


07 Ιουνίου 2018









Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που ξεψαχνίζει την αγορά για νεαρούς ποδοσφαιριστές ενώ έχει την τύχη να διαθέτει στο δυναμικό του ίσως τον πιο ελπιδοφόρο Έλληνα ποδοσφαιριστή στις μικρές ηλικίες: Τον Δημήτρη Εμαννουηλίδη!

Η απαγόρευση στις μεταγραφές, αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να πορευθεί στον ποδοσφαιρικό δρόμο της εμπιστοσύνης σε νεαρούς παίκτες, οι οποίοι είτε θα προέρχονται από την «δεξαμενή» της Παιανίας και του «Καλαφάτης»-όπου ο Τάκης Φύσσας κάνει καλή δουλειά όπως και ο προκάτοχός του, Γιάννης Σαμαράς- είτε θα έρθουν με μεταγραφή εξαργυρώντας την περυσινή τους παρουσία στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ. Η έκδοση του «τριφυλλιού» που θα παρουσιάσει ο Γιώργος Δώνης την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, θα διαθέτει αρκετούς γηγενείς ταλαντούχους άσους, όπως είχε συμβεί και την σεζόν 2013-2014, την πρώτη του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο των «πρασίνων».
Ο Νίκος Νταμπίζας ξεψαχνίζει την αγορά για Έλληνες Κ23, υπάρχουν παιδιά που έχουν παρόν και πολύ περισσότερο μέλλον και θα ήταν σημαντικές επενδύσεις για τον Παναθηναϊκό, όταν ολοκληρωθεί η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τελειώσει ο εφιάλτης που επέβαλλε στον σύλλογο τον τελευταίο χρόνο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος!

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, εκτός από τον μονόδρομο της επιλογής νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών από το πρωτάθλημα, έχει την ευτυχία να διαθέτει μία «δεξαμενή» παικτών στις ακαδημίες του, η οποία έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και μέσα από το σύνολο αναδείχθηκαν αρκετές ξεχωριστές περιπτώσεις παικτών. Τόσο στην Κ20 όσο και στην Κ17.

Εκτός από αυτή την ποδοσφαιρική ευτυχία που αποτελεί επιστέγασμα σκληρής δουλειάς αρκετών χρόνων, ο Παναθηναϊκός διαθέτει στις ακαδημίες του, ίσως τον πιο ελπιδοφόρο Έλληνα στις μικρές ηλικίες. Ένα τεράστιο «κεφάλαιο» για τον σύλλογο, το οποίο στο νέο πρότζεκτ θα πρέπει να αναδειχθεί και να πάρει ευκαιρίες να λάμψει, στον χρόνο και με τον τρόπο που θα κρίνει φυσικά ο Γιώργος Δώνης.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη! Τον 18χρονο εξτρέμ, ο οποίος έλαμψε στην φετινή Κ20 του Παναθηναϊκού, είχε ξεχωρίσει στην περυσινή προετοιμασία στην Ολλανδία και για όσους ασχολούνται με τα τμήματα υποδομής, αποτελεί ότι πιο ποιοτικό παρουσίασε φέτος το «τριφύλλι» στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ των μικρών.

Ο Εμμανουηλίδης αν και αγωνιζόμενος στα «φτερά» της επίθεσης, απέδειξε την εξαιρετική σύνδεση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα, πράγμα σπάνιο για Έλληνες ακραίους. Οι επαφές του στο επιθετικό τρίτο για την ηλικία του βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τόσο σε δημιουργία, όσο πολύ περισσότερο σε εκτέλεση. Μόνο τυχαία δεν είναι η επίδοση των 19 γκολ, μία επίδοση που τον έχρισε πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης! Ταχύτατος τόσο με την μπάλα στα πόδια όσο και χωρίς αυτή, τον διακρίνει ο ποδοσφαιρικός «τσαμπουκάς», στοιχείο που διαθέτει σε αυθονία!

Ο μικρός βρίσκεται στα υπ'όψιν αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, καθώς εκτός από τους... παπάδες με την πράσινη φανέλα, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και στην Εθνική Νέων.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μιλάμε για ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό «διαμάντι». Ένα «διαμάντι» που κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στον Παναθηναϊκό, έχει όλο το «πακέτο» να πάρει παιχνίδια, να λάμψει και να αποτελέσει το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο τα επόμενα χρόνια για το κλαμπ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Σχόλια