Στο πένθος το χωριό του αδικοχαμένου επισμηναγού


29-8-2018








Βουβός πόνος για τον χαμό του επισμηναγού Νίκου Βασιλείου έχει καλύψει το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε τους Ζάρακες στην Ευβοία.

Η είδηση της πτώσεως του αεροπλάνου και του θανάτου του Νίκου Βασιλείου βύθισε στο πένθος το χωριό. Τραγικές φιγούρες οι δύο γονείς του, οι οποίοι μόλις χθες το βράδυ επέστρεψαν από την Καλαμάτα που είχαν επισκεφθεί τα δύο παιδιά τους, Νίκο και Χρήστο που υπηρετούν εκεί. Πρόκειται για τον δίδυμο αδελφό του, που πέρασαν μαζί στην σχολή Ικάρων και ήταν ιπτάμενοι και οι δύο. Σήμερα το μεσημέρι στο χωριό τους οι κάτοικοι δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους.

Οι περισσότεροι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους και κάποιοι βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού του σπιτιού για να παρηγορήσουν τους γονείς του, μεταδίδει το Star Κεντρικής Ελλάδας. Οι συγχωριανοί τους όταν τους ζητούσαμε να μας πουν κάτι για τον Νίκο, μας μιλούσαν ταυτόχρονα για τα δύο δίδυμα αδέλφια, γιατί ό,τι έκαναν το έκαναν μαζί. Μιάζανε σαν δύο σταγόνες νερό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν. Για τους ντόπιους τα δύο αδέλφια ήταν η χαρά της ζωής. Ζωντάνευε το χωριό τους όταν ερχόντουσαν.

Πριν από ένα μήνα περίπου είχαν πάει με τις οικογένειές τους στο χωριό και κάθησαν λίγες ημέρες. Ο άτυχος επισμηναγός είχε δυο παιδιά, 8 και 10 ετών. Η Πολεμική Αεροπορία κήρυξε τριήμερο πένθος για το χαμό του αδικοχαμένου αξιωματικού. Συλληπητήρια ανακοίνωση έχει εκδόσει ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, γιατί κατάγεται από τους Ζάρακες. Μάλιστα ο πατέρας του επισμηναγού ήταν πρόεδρος της κοινότητας για πολλά χρόνια. Ανακοίνωση για την κηδεία δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Προηγείται η νεκροψία-νεκροτομή και μετά η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο στο χωριό του, τους Ζάρακες Ευβοίας.

Πηγη:fimotro.gr/sto-penthos-to-chorio-tou-adikochamenou-episminagou/

Σχόλια