Δήμος Θηβαίων: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


27-9-2018










Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου (καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970) προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Κύριος στόχος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας συμβάλλοντας περίπου στο 27% στο ΑΕΠ της χώρας και στο 24,8% της συνολικής απασχόλησης (άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας).

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού με στόχο τη βελτιστοποίηση των ωφελειών που απορρέουν από αυτόν,και αυτό πράττει ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού, υλοποιώντας έργα που έχουν σχέση με την προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείο Θηβών, του πολιτιστικού και αρχαιολογικού αποθέματος της περιοχής, του θρησκευτικού τουρισμού, του αθλητισμού, της γαστρονομίας και του οίνου και των φυσικών αξιοθέατων, μέσα από το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου (τουριστική ιστοσελίδα www.visitthiva.gr, συμμετοχή σε εκθέσεις, τουριστικά φυλλάδια, συνεργασίες κα. ) .


Παράλληλα ο Δήμος υλοποιεί, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, εκμεταλλευόμενος κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, σημαντικά έργα υποδομών που λειτουργούν υποστηρικτικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, όπως αστικές αναπλάσεις (οδοί, πλατείες, παιδικές χαρές, γήπεδα κα), βελτιώσεις δημοτικών κτιρίων για δημιουργία χώρων άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αγορές διατηρητέων κτηρίων, μελέτες, διαμορφώσεις-αναπλάσεις ρεμάτων, βελτιώσεις προσβασιμότητας σε παραλίες, κτίρια, πεζοδρόμια και πολλά άλλα σημαντικά έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος και συμβάλλουν στην προσέλκυση επισκεπτών και την ανάπτυξη του τουρισμού».

Πηγη:radiothiva.gr

Σχόλια