Τα φοβερά επιτεύγματα των «μπέμπηδων» του Παναθηναϊκού


25-9-2018








Αξιοπρόσεκτες όσο και εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις των πιτσιρικάδων του Γιώργου Δώνη, με τον Παναθηναϊκό να κατέχει την πρωτιά στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος και δη με παίκτες κάτω των 21 ετών!

Κατακτητές της κορυφής στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες είναι οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη στις τέσσερις πρώτες στροφές του φετινού πρωταθλήματος και τα επιτεύγματά τους είναι αν μη τι άλλο αξιοπρόσεχτα.
Ας ξεκινήσουμε από τα οφθαλμοφανή: ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με δέκα γκολ από τα οποία τα έξι έχουν σημειώσει παίκτες κάτω των 21 ετών γεγονός πρωτοφανές ιστορικά όχι μόνο για το σύλλογο αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα εν γένει.
Εκτός από τους Γιόχανσον (26/3) και Κουρμπέλη (24/1), τα γκολ του Παναθηναϊκού έχουν σημειώσει οι Μπουζούκης (20/2), Εμμανουηλίδης (17/1), Χατζηγιοβάνης (21/1), Καμπετσής (19/1) και Χατζηθεοδωρίδης (20/1).

Στη κορυφή της λίστας των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος βρίσκεται ο δεξιός μπακ (!) του Παναθηναϊκού Ματίας Γιόχανσον με τρία (3) τέρματα ενώ τα δέκα γκολ των «πράσινων» έχουν σημειωθεί από επτά διαφορετικούς παίκτες (Γιόχανσον, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης), δείγμα του πλουραλισμού που υφίσταται στη φετινή έκδοση του «τριφυλλιού».

Σημαντική είναι επίσης η παράμετρος ότι ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα σε μόλις δύο ματς με κλασικό 9άρι στην ενδεκάδα (ΑΕΛ, Λεβαδειακός) και η μοναδική του μεταγραφή άνω των 23 ετών (Φεντερίκο Μακέντα) που θεωρητικά λογίζεται ως βασικός στράικερ έπαιξε για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή ως αλλαγή, για μόλις 15λεπτά. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ (6) από κάθε άλλη στο πρωτάθλημα, μπροστά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (από 5), ο δε Τάσος Χατζηγιοβάνης (3) είναι ο παίκτης που έχει δώσει τις πιο πολλές τελικές πάσες για γκολ από οποιονδήποτε άλλον μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα

. Οπως στο σκοράρισμα έτσι και στις ασίστ οι πιτσιρικάδες των «πράσινων» κατέχουν περίοπτη θέση στη σχετική κατηγορία καθώς από τις έξι καταγεγραμμένες τελικές πάσες για γκολ μόνο ο Μακέντα (με το ποιοτικό τακουνάκι-πάσα στον Γιόχανσον στο τρίτο γκολ επί του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ) είναι πάνω από 21 ετών. Συγκεκριμένα, τρεις έχει σερβίρει» ο Χατζηγιοβάνης και από μία οι Μπουζούκης και Καμπετσής.

Ειδικότερα για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη αξίζει να γίνει ξεχωριστή αναφορά καθώς εκτός από την πρωτιά στις ασίστ του πρωταθλήματος κατέχει επίσης την πρώτη θέση στη στατιστική των γκολ/ανά τελικές (1/9.0).
Οι «μπέμπηδες» του Δώνη, επίσης, είναι πρώτοι στην αποτελεσματικότητα (γκολ/ανά τελικές) με 0.27 (10 γκολ σε 37 τελικές) και δεύτεροι στα κλεψίματα πίσω από την Ξάνθη με 90 (μαζί με τον Αρη).

Πηγη:www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/516839/ta-fovera-epiteygmata-ton-mpempidon-toy-panathinaikoy

Σχόλια