Αποχή διαμαρτυρίας για την κατανομή των μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Θήβας


1-10-2018



Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη αποχή διαμαρτυρίας των μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Θήβας.

Οι μαθητές απείχαν από την πρώτη διδακτική ώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μεγάλο αριθμό μαθητών που έχει η πρώτη τάξη του Λυκείου τους.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία «τάξεις με μαθητές περισσότερους από τους είκοσι επτά (27) διαιρούνται σε τμήματα», στο 2ο Λύκειο Θήβας όμως αυτή την στιγμή και οι τρεις τάξεις ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό έχοντας 30-30-31 μαθητές με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.
Όπως αναφέρουν σε κοινή επιστολή διαμαρτυρίας τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ Θήβας, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριων Α΄ τάξης και ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Θήβας ο υπερπληθυσμός των μαθητών στις τάξεις δυσχεραίνει την διδασκαλία, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των μαθητών αλλά δημιουργούν και θέμα γρήγορης εκκένωσης των τάξεων σε περίπτωση σεισμού η πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Έβελιν Παπαγεωργίου τόνισε ότι με τον συνολικό αριθμό των μαθητών της Α΄Λυκείου να ανέρχεται στους 91 δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των μαθητών δίνοντας έμφαση στις ιώσεις αλλά και στην επικινδυνότητα σε περιπτώσεις που χρειαστεί να εκκενωθούν άμεσα οι τάξεις.

Ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Θήβας κ. Λάμπρος Κούτσικος μίλησε για την αλλαγή του τρόπου δήλωσης των μαθητών στα σχολεία όπου από φέτος τέθηκε σε εφαρμογή η ηλεκτρονική δήλωση των παιδιών από Γυμνάσιο σε Λύκειο μέσω του taxisnet.

Συγκεκριμένα είπε ότι: «Στην προσπάθεια της πολιτείας να βάλει κάποια τάξη να γίνονται ηλεκτρονικά οι εγγραφές και η κατανομή να γίνεται από τις αντίστοιχες διευθύνσεις κάθε περιφερειακής ενότητας. Εκεί στο αρχικό στάδιο προφανώς υπήρξαν κάποιες αστοχίες στην κατανομή των μαθητών έχοντας ως αποτέλεσμα στο σχολείο μας να δημιουργηθούν πολυπληθή τμήματα, τμήματα που υπερβαίνουν τους 27 μαθητές» ενώ σε συνδιασμό με κάποιες μετεγγραφές που έγιναν για κοινωνικούς λόγους αυτή την στιγμή ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 91 μαθητές.

Οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου όπου οι μαθητές θα απέχουν από τις 2 πρώτες διδακτικές ώρες και θα κλιμακωθούν την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου με το κλείσιμο του σχολείου.

Πηγη:radiothiva.gr

Σχόλια