Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τον Κοτζιά τον εκκαθάρισαν με απειλές αποκαλύψεων


18-10-2018











«Τον κ. Κοτζιά τον εκκαθάρισαν με μία επίθεση, η οποία είναι ξεκάθαρο ότι εμπεριέχει απειλές αποκαλύψεων», σημειώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Sputnik.
Εδώ και μήνες, Καμμένος, Κοτζιάς, Τσίπρας κ.α. διαγωνίζονται «για το ποιος είναι ο καλύτερος υπηρέτης των ξένων αφεντάδων», σχολιάζει. Ιδιοτελή (και οικονομικά) συμφέροντα βλέπει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πίσω από την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις της στο Sputnik, η κυρία Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, κάνει λόγο για «μαφιόζικες εκκαθαρίσεις, οι οποίες υλοποιούνται από τον κ. Τσίπρα», προκειμένου, μεταξύ άλλων, να κρατηθεί στην εξουσία.

«Ο κ. Τσίπρας εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της χώρας και του ελληνικού λαού. Για να εκτελέσει το συμβόλαιο αυτό, θα εκκαθαρίσει όποιον χρειαστεί, και βεβαίως σειρά είχε ο προηγουμένως εκλεκτός του και συνένοχός του στην προδοσία της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Κοτζιάς», τονίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ασκώντας κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης, μιλάει για μια «μαφία, στην οποία οι αντικρουόμενες ομάδες αλληλοεξοντώνονται και αλληλοεκκαθαρίζονται, χάριν των προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων τους», με τα αντικείμενα σύγκρουσης να είναι τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας.

Η ίδια κάνει λόγο για «μεγάλο παρασκήνιο», ενώ αναφερόμενη στην αντιπαράθεση μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του πρώην υπουργού Εξωτερικών που σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε της παραίτησης Κοτζιά, θεωρεί αυτονόητο ότι τα γεγονότα αυτά συνδέονται.


«Υλοποιεί συμβόλαιο, δεν ασκεί εξουσία ο κ. Τσίπρας»
Σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκτελεί συμβόλαιο θανάτου του ελληνικού λαού και εντολές σε βάρος της χώρας, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην απόφαση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος περιέγραψε την ανάληψη αυτή — ως μήνυμα, δηλαδή, προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό ότι θα εγγυηθεί την υλοποίηση μιας «συμφωνίας», για την οποία δεν έχει καμία νομιμοποίηση, της συμφωνίας των Πρεσπών — ουσιαστικά ξεγυμνώνει το αποκρουστικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία μαφία», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

«Το χρήμα κινητοποιεί τις ενέργειες υπουργών, πάρα πολύ σοβαρό γεγονός η ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον Τσίπρα»

«Αυτό, το οποίο βοά είναι ο ακραίος οπορτουνισμός και η αδίστακτη στάση προσώπων, τα οποία δεν υπηρετούν την πατρίδα μας, δεν υπηρετούν τη χώρα και τον λαό, αλλά κινούνται και οδηγούνται από ιδιοτελή συμφέροντα, τα οποία δυστυχώς είναι και οικονομικά συμφέροντα», τονίζει ακόμη και συνεχίζει:
«Οι εκατέρωθεν καταγγελίες για τη διαχείριση κονδυλίων και η αναφορά στα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών από τη μία πλευρά, και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την άλλη πλευρά, αποκαλύπτουν ότι το χρήμα είναι και πάλι, εκείνο το οποίο κινητοποιεί αυτές τις ενέργειες υπουργών».

«Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη σκανδαλώδη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείο Εξωτερικών, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι το θέμα αυτό, με ευθύνη του, δεν ανοίχτηκε όπως θα έπρεπε όταν ανέλαβε την κυβέρνηση και την εξουσία. Το ότι αυτήν τη στιγμή αναλαμβάνει προσωπικά το υπουργείο Εξωτερικών και τα εκεί περιεχόμενα μυστικά κονδύλια, είναι και αυτό ένα πάρα πολύ σοβαρό γεγονός», όπως λέει.

«Παρακολουθούμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες, και τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά και τον κ. Τσίπρα και άλλους, να διαγωνίζονται και να διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος υπηρέτης των ξένων αφεντάδων», τονίζει παράλληλα η κα. Κωνσταντοπούλου και προσθέτει: «Ο ένας τάζει συμφωνίες εκχώρησης της χώρας, ο άλλος τάζει βάσεις σε όλη τη χώρα, όλοι τους υπογράφουν συμφωνίες επιζήμιες για τη χώρα, εκταμιεύουν κονδύλια αστρονομικά για τις συμφωνίες αυτές, πωλούν όπλα στη Σαουδική Αραβία, αγοράζουν όπλα από ΗΠΑ-Γαλλία και ξεπουλούν τη χώρα. Να θυμηθώ μόνο τη συμφωνία, πριν από έναν χρόνο, για εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ΗΠΑ και τα εγκώμια του κ. Τσίπρα στον κ. Τραμπ και στον ρόλο των ΗΠΑ. Δυστυχώς, μιλάμε για πρόσωπα υποτελή που το μόνο που τα απασχολεί είναι να εκτελέσουν εντολές και βεβαίως αυτές τις εντολές, τις εκτελούν με το αζημίωτο».

«Μετά τις μυστικές συνεννοήσεις, εκκαθαρίσεις»
Όσον αφορά στις πληροφορίες για την κόντρα μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης, η κυρία Κωνσταντοπούλου τονίζει: «Είναι απολύτως σαφές ότι Καμμένος και Τσίπρας έχουν μία μαφιόζικου τύπου λειτουργία, η οποία μετά από μυστικές συνεννοήσεις, όπως αυτές που αποκαλύφθηκαν πριν από λίγες ημέρες, οδηγεί και στις αντίστοιχες εκκαθαρίσεις. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι όταν γίνονται τέτοιου τύπου μυστικές συναντήσεις και ακολουθούνται από τέτοιου είδους εξελίξεις, τα γεγονότα αυτά είναι συνδεδεμένα».
«Τον κ. Κοτζιά τον εκκαθάρισαν με μία επίθεση, η οποία είναι ξεκάθαρο ότι εμπεριέχει απειλές αποκαλύψεων, στην οποία επίθεση ο ίδιος απάντησε με τον ίδιο μαφιόζικο τρόπο, των απειλών αποκαλύψεων. Είναι σαφές ότι έγινε μία εκκαθάριση, η οποία δεν προσιδιάζει βεβαίως ούτε σε δημοκρατικό πολίτευμα, ούτε σε δημοκρατική κυβέρνηση. Είναι εκκαθάριση κυβέρνησης μαφίας», όπως σημειώνει.

«Υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο»
Όσον αφορά στη χρονική συγκυρία της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά και στο ενδεχόμενο συσχέτισης των τρεχουσών εξελίξεων με τις εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις (έπειτα από το περιστατικό με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και εν όψει της σχεδιαζόμενης επίσκεψης Τσίπρα στη Ρωσία), η κυρία Κωνσταντοπούλου παρατηρεί: «Είναι γνωστό ότι ο κ. Κοτζιάς είχε χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος από τη ρωσική πλευρά, είναι επίσης γνωστό ότι την προετοιμασία της επίσκεψης Τσίπρα στη Ρωσία ανέλαβε ο κ. Κατρούγκαλος και όχι ο κ. Κοτζιάς, προ αρκετών ημερών. Συνεπώς, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι υπάρχει παρασκήνιο μεγάλο».

Καταλήγοντας, πάντως, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως ταυτισμένος και με τον κ. Κοτζιά, όπως είναι απολύτως ταυτισμένος με τον κ. Καμμένο, αμφότεροι είναι επιλογές του, συνένοχοί του στην προδοσία και δεν κάνουν τίποτα άλλο από την υλοποίηση των μεταξύ τους συμφωνιών. Υπό αυτήν την έννοια, είναι εξίσου σαφές ότι οποιοδήποτε ελιγμό, ή όποιο μήνυμα και αν επιχειρεί να εκπέμψει ο κ. Τσίπρας, το απόσταγμα και το συμπέρασμα είναι ότι η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής προς πάσα κατεύθυνση, αυτήν τη στιγμή γίνεται με τρόπο επικίνδυνο, ασυνάρτητο, ανεύθυνο από πρόσωπα, τα οποία είναι εντελώς ακατάλληλα για να ασκούν εξωτερική πολιτική και να εκθέτουν και να δεσμεύουν τη χώρα».

Πηγη:magnesianews.gr/ellada/zoi-konstantopoulou-ton-kotzia-ton-ekkatharisan-me-apiles-apokalypseon.html

Σχόλια