Νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι σε αορίστου χρόνου ζητά ομόφωνα το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων


31-10-2018










Νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι σε αορίστου χρόνου ζητά ομόφωνα το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων

Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” σε αορίστου χρόνου, με πλήρη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, δεδομένου ότι αυτοί, απασχολούμενοι από το 2002 έως σήμερα, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών ομάδων πληθυσμού του Δήμου, ζητά με την υπ' αρ. 306/2018 ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στο σχετικό αίτημα των εργαζομένων.

Το “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, παρέχοντας φροντίδα σε μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, με προτεραιότητα σε αυτούς που διαβιούν μόνοι τους και το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Ειδικότερα, οι δεκαέξι (16) εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” στο Δήμο Θηβαίων (κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί), που κατανέμονται σε τέσσερις δομές στις Δ.Ε. Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών, που λειτουργούν υπό την εποπτεία της ΔΗΚΕΘ, παρέχουν επί 15 και πλέον χρόνια κατ΄οίκον φροντίδα στις ανωτέρω ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινή ζωή τους και μέσω της ενδυνάμωσης να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή αυτονομία και κοινωνική ευημερία. Ταυτόχρονα μέσω των υπηρεσιών που προσφέρονται, το “Βοήθεια στο Σπίτι” συμβάλλει στην καταπολέμηση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού.

Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες άτομα- πολίτες Δήμου Θηβαίων, έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών του προγράμματος, γεγονός που αποδεικνύει το σπουδαίο κοινωνικό έργο που προσφέρει. Επιπλέον, επειδή δεν θα εκλείψουν ποτέ οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πάντα θα υπάρχει ανάγκη εξυπηρέτησής τους. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι στο εν λόγω πρόγραμμα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δημοτών.
Δείτε εδώ αναλυτικά την υπ' αρ. 306/2018 σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων.

Πηγη: wwww.thiva.gr

Σχόλια