Οι πορείες διαμαρτυρίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ


14-11-2018








Σε 24ωρη απεργία σήμερα, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, προχωρά η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης για τους μισθούς, τις συντάξεις και ζητώντας την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις, καθώς και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

H ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα οι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία αλλά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχουν στην απεργία.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, αύριο 14 Νοεμβρίου 2018, παρά την πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Όπως έγινε γνωστό το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ δεν έχει λάβει κάποια απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του στην απεργία. Ως εκ τούτου όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Οργανισμού θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες δομές Υγείας, αφού γιατροί και νοσηλευτές αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Οι πορείες διαμαρτυρίας

Στις 11:00 οι απεργοί προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και ορισμένες ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, το βάρος όμως θα πέσει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 28 Νοεμβρίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εξής συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:
Στις 10.00 το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Την ίδια ώρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία στην Καμάρα. Στις 11.00 το πρωί, μέλη της ΕΔΟΘ, θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πηγη:fimotro.gr/i-pories-diamartyrias-stin-24ori-apergia-tis-adedy/

Σχόλια