Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα


2-11-2018









– Νέο χρυσό μετάλλιο από τον Έλληνα “άρχοντα” των κρίκων – Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στη Ντόχα – Με ελληνική “ψυχή” νίκησε και τους αφόρητους πόνους στον ώμο – Έγραψε ιστορία με το ένατο χρυσό μετάλλιο σε 9 συνεχόμενους αγώνες Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν συγκλονιστικός και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Ντόχα του Κατάρ και παρότι αγωνίστηκε με σοβαρότατο τραυματισμό κατάφερε να γράψει ιστορία με το 9ο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο και τρίτο σερί στη διοργάνωση. Ο Έλληνας αθλητής έκανε υπερπροσπάθεια για να αγωνιστεί και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, μόλις λίγες ημέρες πριν μπει στο χειρουργείο, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στον ώμο του, που δεν τον αφήνει καν να προπονηθεί, αλλά παρόλα αυτά ήταν φανταστικός στην εμφάνισή του και βαθμολογήθηκε με 15.366 πόντους.


Με το νέο αυτό μετάλλιό του, ο «άρχοντας των κρίκων» έγινε και ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που είχε δύο χρυσά κι ένα χάλκινο σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Παράλληλα, έγινε μόλις ένας από τους τρεις γυμναστές στην ιστορία της ενόργανης, που έχουν κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα. Το επίτευγμα του Έλληνα αθλητή όμως είναι ακόμη πιο σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τον τελευταίο καιρό δυσκολεύεται ακόμη και να προπονηθεί λόγω ενός προβλήματος στον ώμο. «Ο πόνος που νιώθω στις αιωρήσεις είναι σαν μαχαιριά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Πετρούνιας, που ακόμη κι έτσι όμως, πανηγύρισε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο για τον ίδιο και την Ελλάδα.


 Πηγη:www.tilestwra.com/chrysos-kai-pali-o-petroynias-gia-akomi-mia-fora/?fbclid=IwAR1E-JEl9p2mQjnY_KPI4kMSJSTnRT27j-o3zFCWk03A0hjatWDWRZhmJYA

Σχόλια