Το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Θήβας καλεί τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις


5-11-2018








Τάραξε τα νερά η έκδοση δικαστικής απόφασης στη Θεσσαλονίκη για επιστροφή περικοπών σε συνταξιούχο του ΙΚΑ.
Και τάραξε τα νερά γιατί παράλληλα με την δικαστική απόφαση είναι και οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις – διαδηλώσεις των Συνταξιούχων.

Στα πλαίσια αυτά και για να πέσει το ενδιαφέρον για τις κινητοποιήσεις αφήνεται να διαρρεύσει ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν πίσω δήθεν όλες τις περικοπές όλων των ετών και μάλιστα κάποιοι προτρέπουν τους Συνταξιούχους να κάνουν μια απλή αίτηση ή άλλοι λένε να κάνουν ατομικές ή ομαδικές αγωγές.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ας μην γελιόμαστε. Ότι γίνει θα γίνει λόγω των πιέσεων από τις κινητοποιήσεις που κάνουμε.

Η απόφαση της Θεσσαλονίκης είναι πρωτόδικη και ο ΕΦΚΑ έκανε ήδη έφεση. Δεν είναι ιστορική απόφαση όπως την ονόμασαν ορισμένοι για ευνόητους λόγους. Τέτοιες αποφάσεις έχουν βγει και άλλες και ακολουθούν τον μακροχρόνιο δρόμο της δικαιοσύνης που αν τελικά τελεσιδικήσουν (μετά από 5 – 6 χρόνια) έρχονται οι κυβερνήσεις και τις καταργούν με νόμο. Αυτό έγινε και με την απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 όπου έκρινε αντισυνταγματικό το κόψιμο των συντάξεων. Η απόφαση αυτή του ΣτΕ πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Να διακοπεί η κατάργηση των δώρων και να δίνονται κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους», ακυρώνει την μείωση στο σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης για ποσό άνω των 1000 ευρώ. Αυτή ή απόφαση όπως και άλλες πρωτόδικες αποφάσεις που αφορούν όλους τους συνταξιούχους δεν εφαρμόστηκε ποτέ με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης επίμονα αρνείται να δώσει τα χρωστούμενα σε όλους τους συνταξιούχους.

Κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ επιστροφή από δικαστικές αποφάσεις.
Στην συνέχεια η κυβέρνηση έφερε το ν. 4387/2016 και το ν. 4372/2017 νόμοι Κατρούγκαλου που ενσωματώνουν τους προηγούμενους νόμους και επιβάλει νέα κατακρεούργηση των συντάξεων.
Και έπονται καινούργιες περικοπές.

Δεν χρειάζονται τα δικαστήρια για να μας πουν ότι είναι αντισυνταγματικά, ότι είναι άδικα, τα λέμε και τα επαναλαμβάνουμε συνεχώς. Είναι πληρωμένα με αίμα. Με δικά μας χρήματα και ζητάμε με πολιτική απόφαση να επιστραφούν αυτά σε όλους τους συνταξιούχους, όπως επίσης και το ΕΚΑΣ,οι συντάξεις χηρείας, αναπηρίας και όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει με τους αντιασφαλιστικούς νόμους και ακόμα να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις. Τα μόνα χρήματα που πήραν πίσω οι συνταξιούχοι δόθηκαν με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης κάτω από μεγάλους αγώνες των συνταξιουχικών οργανώσεων και των συνταξιούχων όπως έγινε με τον ΕΟΠΥΥ και τις Επικουρικές.
Αγαπητοί Συνάδελφοι Συνταξιούχοι εμείς επιμένουμε στο πλαίσιο αιτημάτων και απαιτούμε η κυβέρνηση να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματα μας χωρίς αγωγέ, χωρίς αιτήσεις και προαπαιτούμενα. Μπροστά μας έχουμε τις νέες περικοπές από τον νόμο Κατρούγκαλου.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους – μέλη μας , αντί γι να κάνουν αγωγές ή αιτήσεις να είναι κοντά στην Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ επαρχίας Θηβών και να πάρουνν όλοι μέρος στις κινητοποιήσεις που σύντομα θα γίνουν

Ο Πρόεδρος
Θεοδώρου Δημήτριος
Ο Γεν. Γραμματέα
Ζήκος Κωνσταντίνος

Πηγη:thivagr.blogspot.com/2018/11/blog-post_93.html

Σχόλια