Δήμος Θηβαίων: Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των ρεμάτων σε Τάχι και Τ.Κ. Ελεώνα



20-11-2018











Την Τοπική Κοινότητα Ελεώνα του Δήμου Θηβαίων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Κοινότητας κα. Δέσποινα Κατσέλη, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού του ρέματος της περιοχής, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη συνοικία Τάχι στη Θήβα για να δει από κοντά και τις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν στο ρέμα της εν λόγω περιοχής.
Οι εργασίες στα εν λόγω ρέματα αφορούσαν την εκθάμνωση εδάφους, εκρίζωση δενδρυλλίων, απομάκρυνση παντός είδους φυτών από την κοίτη και τη βάση των πρανών των ρεμάτων καθώς και φερτών μπαζών.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων δήλωσε σχετικά :
“Ήταν επιτακτική ανάγκη ο καθαρισμός των δύο (2) ρεμάτων στη συνοικία Τάχι της Θήβας και στην Κοινότητα Ελεώνα . Πρόκειται για έργα πολύ σημαντικά , τόσο ως αντιπλημμυρικά όσο και ως έργα πυροπροστασίας. Με τις παρεμβάσεις που έγιναν, θεωρώ ότι πλέον δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα υπερχείλισης, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, θα υπάρχει κανονική ροή των υδάτων και με αυτό τον τρόπο θα προστατεύονται οι παρακείμενες κατοικίες και οι αγροτικές καλλιέργειες των συμπολιτών μας. Υπολείπεται να ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός του τρίτου ρέματος στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρακίου. Οι δαπάνες των εργασιών συνολικά και για τα τρία ρέματα ανήλθαν στο ποσό των 24.789,00€, με ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από πιστώσεις πολιτικής προστασίας” .

Πηγη:thivanews.blogspot.com

Σχόλια