Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Χιόνια σε Στερεά και Εύβοια


2-1-2019









Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση από απόψε το βράδυ, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Ειδικότερα για τις περιοχές της Στερεάς και της Εύβοιας, αναμένονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου, σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα), ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να επηρεαστούν και τα πεδινά της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί της Πέμπτης στα νοτιότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και των Σποράδων, ενώ θυελλώδεις άνεμοι της τάξεως των 7-8-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, παρά την εξασθένιση των φαινομένων στα Δυτικά, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.


Πηγη:www.stereanews.gr/2019/01/02/ektakto-deltio-emy-hionia-se-sterea-kai-evia/?fbclid=IwAR2ea7dAmxYMmJhj_EpVlyZkzY2xij2c0WQvFUgHmtS54bAYWjPoX7dN70Q

Σχόλια