Να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο ζητά η Μ. Ξαφά


29-1-2019













«Ποια η λογική να πληρώνονται περισσότερο στο Δημόσιο; Παντού στον κόσμο γίνεται το αντίθετο, γιατί στο Δημόσιο υπάρχει μονιμότητα, ενώ οι του ιδιωτικού δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει»
Υπέρ της μείωσης των μισθών στο Δημόσιο τάχθηκε η Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.
Μιλώντας στον News 24/7, η οικονομολόγος σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, σημείωσε: «Θα έπρεπε να αυξηθεί σε κάποιο βαθμό ο κατώτατος. Ίσως είναι υπερβολικό το 11%. Η μελέτη είχε δώσει μεταξύ 5% με 10%. Ακόμη και στα 650 ευρώ το μήνα, το κατώτατο ημερομίσθιο στον ιδιωτικό τομέα παραμένει χαμηλότερο από αυτό του Δημοσίου» και αναρωτήθηκε γιατί αυτό είναι δίκαιη ανάπτυξη, ζητώντας μείωση των μισθών του Δημοσίου.
 «Ποια η λογική να πληρώνονται περισσότερο στο Δημόσιο; Παντού στον κόσμο γίνεται το αντίθετο, γιατί στο Δημόσιο υπάρχει μονιμότητα, ενώ οι του ιδιωτικού δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την έξοδο στις αγορές είπε: «Θετική η προσπάθεια, ωστόσο τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα είναι υψηλότερα από άλλες χώρες της Ευρώπης και δεν αναφέρομαι στη Γερμανία που το επιτόκιο του πενταετούς είναι αρνητικό, αναφέρομαι πχ σε Πορτογαλία και Ισπανία. Η εκτίμηση για το ελληνικό ομόλογο είναι 3-3,5%" ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα καθαρίσουν το τοπίο, αλλά το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η μείωση των δανείων».

Πηγη:newpost.gr/oikonomia/5c504195a5e7d14b16c07259/na-meiothoyn-oi-misthoi-sto-dimosio-zita-i-m-xafa

Σχόλια