Ο Σαλβίνι στηρίζει ανοιχτά τα «κίτρινα γιλέκα» και εξαπολύει επίθεση κατά του Μακρόν


7-1-2018










Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, έβαλε στο στόχαστρο τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας τη στήριξή του παράλληλα στα «κίτρινα γιλέκα».

Τη στήριξή τους απέναντι στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» που βγαίνει στους δρόμους της Γαλλίας από τον Νοέμβριο, διαδηλώνοντας ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης Μακρόν, εξέφρασαν ανοιχτά οι δύο ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το RT, ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων — ενός εκ των κομμάτων που απαρτίζουν την ιταλική κυβέρνηση — Λουίτζι Ντι Μάιο κάλεσε τους διαδηλωτές να μην αφήσουν τη διαμαρτυρία τους να εξασθενήσει.
Την ίδια ώρα, ο Ματέο Σαλβίνι, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα, εξαπολύοντας επίθεση σε βάρος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: «Στηρίζω του ειλικρινείς ανθρώπους που διαδηλώνουν ενάντια σε έναν πρόεδρο που κυβερνάει ενάντια στον λαό του».

Πάντως, ο ίδιος καταδίκασε σθεναρά τα πρόσφατα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» βρίσκεται από τα μέσα Νοεμβρίου στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στην αύξηση στην τιμή των καυσίμων. Έκτοτε, οι διαδηλώσεις έχουν λάβει τη μορφή γενικευμένου κλίματος διαμαρτυρίας ανάμεσα στους Γάλλους για τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα. Στις 17 Νοεμβρίου, οπότε και οι διαδηλώσεις «κορυφώθηκαν», περισσότεροι από 280.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους.

 Πηγη:sputniknews.gr/kosmos/201901071821113-salvini-nti-maio-kitrina-gileka-makron

Σχόλια