Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Τι δείχνει η ανάληψη ευθύνης από την ΟΛΑ


9-1-2019

Καθημερινή έγινε το βράδυ της Τρίτης σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Όπως αναμένονταν την ευθύνη για την επίθεση την αναλαμβάνει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Η αστυνομία μελετώντας το κείμενο ανάληψης της ευθύνης έχει ήδη σκιαγραφήσει το προφίλ των τρομοκρατών. Μπορεί η συγκεκριμένη οργάνωση να μην είναι άγνωστη αλλά το τρόπος ανάληψης της ευθύνης δείχνει κάποια διαφορετικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική το κείμενο ανάληψης ευθύνης δεν περιέχει κανένα μήνυμα, είναι ένα ρηχό και σε κάποιες γραμμές απολογητικό μήνυμα από τους τρομοκράτες. Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία εκτιμά ότι πρόκειται για νέους συγγραφείς που έχουν χρησιμοποιήσει πολλές αντιγραφές και κάνουν μεγάλη προσπάθεια να απολογηθούν για την συγκεκριμένη επίθεση.

Επίσης θεωρούν ότι η λαϊκή γραφή της ανακοίνωσης έχει στόχο να προσεγγίσουν ανθρώπους του δικού τους χώρου και όχι να πάρουν μία λαϊκή απήχηση για την δράση τους. Στην Αντιτρομοκρατική μελετούν το κείμενο ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν μελλοντικοί στόχοι ενώ ανησυχούν και για την επανεμφάνιση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας που επιτίθεται σε αστυνομικούς χρησιμοποιώντας καλάζνικοφ.


Πηγη:fimotro.gr/vomva-ston-skai-ti-dichni-i-analipsi-efthynis-apo-tin-ola

Σχόλια