Πέθανε ο Φαίδων Γεωργίτσης - Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο


1-2-2019










Πέθανε, σε ηλικία 80 ετών, ο Φαίδων Γεωργίτσης μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.
Φαίδων Γεωργίτσης: Ποιος ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός

Ο Φαίδων Γεωργίτσης σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία "Ποτέ την Κυριακή" του Ζυλ Ντασέν 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι», ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του '90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές «Καλημέρα Ζωή» και «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Έχει επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.
Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ, με την οποία έχει δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και την Μαρίζα. Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, ο οποίος εδρεύει στο Κορωπί, και με τον οποίο ασχολούνταν τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:30 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Η ζωή και το έργο του σπουδαίου ηθοποιού Ήταν από τους καλλιτέχνες που μεσουράνησαν τη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ανδρώθηκε υποκριτικά στον κινηματογράφο, όταν το 1960, φοιτητής ακόμα, εμφανίστηκε στο «Ποτέ την Κυριακή» κι έφτασε να πρωταγωνιστήσε σε δραματικές ταινίες και πολύ επιτυχημένα μιούζικαλ.
Γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1939 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στις δραματικές σχολές του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, του Χρήστου Βαχλιώτη και του Πέλλου Κατσέλη και αργότερα στο London School of Film Technique.

Δύο χρόνια μετά την παρθενική του κινηματογραφική εμφάνιση, ερμηνεύει τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου «Ουρανός». Το 1963 πρωταγωνιστεί, πλάι στην Ζωή Λάσκαρη, στην ταινία «Ίλιγγος» της Φίνος Φιλμ, και την επόμενη χρονιά στην περίφημη ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Τα Κόκκινα Φανάρια». Στη συνέχεια πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες της Φίνος Φίλμ και ειδικότερα σε μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, όπως το «Γοργόνες και Μάγκες» και «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», αλλά και σε αξιόλογες δραματικές ταινίες, όπως «Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο», «Το Παρελθόν μιας Γυναίκας», «Εκείνος κι Εκείνη».

Πηγη:www.newsbomb.gr/ellada/story/962251/pethane-o-faidon-georgitsis-thrinos-ston-kallitexniko-kosmo

Σχόλια