Νεκρά δελφίνια στο Αιγαίο: Η απάντηση της Τουρκίας για τις ευθύνες της «Γαλάζιας Πατρίδας»


10-4-2019









Τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύματα διάφορων ελληνικών media ανέφεραν ότι στις ακτές του Βόρειου Αιγαίου ξεβράστηκαν τουλάχιστον 15 νεκρά δελφίνια, νεαρής ηλικίας. Στα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, περί υπαιτιότητας της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» στον θάνατο τουλάχιστον 15 ανήλικων δελφινιών στις ακτές του Αιγαίου, απαντάει επισήμως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες επιδεικνύουν εξαιρετική ευαισθησία για το περιβάλλον και τους "αθώους κατοίκους" της θάλασσας, του εδάφους και του αέρα ακόμη και κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, έπραξαν με την ίδια ευαισθησία και κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στη "Γαλάζια Πατρίδα", προστατεύοντας τους φίλους μας στη θάλασσα» ανέφερε, χαρακτηριστικά, το τουρκικό υπουργείο.

Η παραπάνω ανάρτηση, μάλιστα, συνοδεύεται από ένα βίντεο, στο πλαίσιο της πρόσφατης τουρκικής άσκησης στο Αιγαίο, στο οποίο απεικονίζονται δελφίνια να κολυμπούν πλάι των τουρκικών πολεμικών πλοίων. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες στις ακτές διάφορων ελληνικών νησιών ξεβράστηκαν νεκρά, ανήλικα δελφίνια, με το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος» να μην αποκλείει την απόδοση του φαινομένου στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας.

Πηγη:sputniknews.gr/ellada/201904102953302-delfinia-aigaio-tourkia-galazia-patrida/

Σχόλια