Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες μετά τον θάνατο εικονολήπτη


30-4-2019









Ελεύθεροι μέχρι την Παρασκευή, οπότε ορίστηκε η διεξαγωγή της δίκης τους μετά τον θάνατο του εικονολήπτη κατά τη διάρκεια του Σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα, στην Καλαμάτα αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είναι αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι επτά συλληφθέντες αναφέρθηκαν στην τακτική του δήμου, λέγοντας πως η απόφαση για τη διεξαγωγή του εθίμου ήταν ομόφωνη, ενώ ο δήμος, πάντα σύμφωνα με πληροφοριες από τις καταθέσεις των επτά συλληφθέντων, πρόσφερε και το ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να αγοράζονται οι σαΐτες.

Συγκλονίζει η σύζυγος του εικονολήπτη

«Παρακολουθούσα τα πλάνα και ξαφνικά είδα την μπλε εικόνα. Κατάλαβα ότι κάτι έγινε. Τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωσε. Άκουγα να καλούν για ασθενοφόρο. Κατάλαβα. Παρακαλούσα να είναι ζωντανός… Λίγα λεπτά πριν μου έλεγε ότι έδιωχνε τον κόσμο από δίπλα του για να μην πέσει σαΐτα πάνω τους». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια περιγράφει, η σύζυγος του άτυχου 53χρονου εικονολήπτη ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή του Πάσχα στη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα, στο STAR.

Μετά το ξέσπασμα μέσω Facebook του γιου του Κώστα Θεοδωρακάκη, για το δικό της Γολγοθά μίλησε και η σύζυγος του 53χρονου. Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα πήγε κι άφησε λουλούδια στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο σύζυγός της, μη μπορώντας να πιστέψει ακόμα τι έχει συμβεί.
«Στο DNA των Μεσσήνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα» είναι η αποστομωτική απάντηση του γιου του εικονολήπτη που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, λόγω αυτού ακριβώς του εθίμου.

Στο συγκλονιστικό μήνυμά του που ξεχειλίζει από πόνο, αξιοπρέπεια και ορθολογισμό τον κατηγορεί επίσης για έλλειψη σχεδιασμού και προγράμματος ώστε να αποφευχθούν τέτοιους είδους περιστατικά, καθώς «επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα».
«Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα…» τονίζει το παιδί που χθες έχασε τόσο άδικα και απρόσμενα τον πατέρα του.

«Καλή επιτυχία, ‘κύριε’ δήμαρχε, στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για
τις δηλώσεις σας και τη στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου» καταλήγει στο μήνυμά του.

Πηγη:fimotro.gr/eleftheri-i-epta-syllifthentes-meta-ton-thanato-ikonolipti/

Σχόλια