Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός στο δάσος Μοσχοποδίου


14-5-2019












Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση καθαρισμού “Let’s do it Greece”, στο θέατρο και στο δάσος του Μοσχοποδίου Θηβών, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Απριλίου αλλά είχε αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών. Τη συμβολική αυτή δράση διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Θήβας και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων.

Στη δράση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι καθώς και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της δράσης διαπιστώθηκε αυξημένη συσσώρευση απορριμμάτων κυρίως εντός του δάσους. Επειδή το δάσος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός πνεύμονας πρασίνου και φυσικός χώρος αναψυχής για τους πολίτες, οφείλουμε ΟΛΟΙ , μικροί και μεγάλοι, να τον προστατεύουμε και να μην απορρίπτουμε σκουπίδια εντός αυτού, παρά μόνο στους κάδους που έχει τοποθετήσει ο Δήμος γι’ αυτό τον σκοπό.

Εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων στη δράση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Κ. Χαρέμης, ο Επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης Η. Τραμπάκουλος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας Δώρα Προκοπίου και ο Πρόεδρος Σταμάτης Καλαμιώτης και η Γραμματέας του ΤΟΣΥΝ Γιάννα Αναστασίου.

Το “Let’s Do It”,είναι μία παγκόσμια εθελοντική δράση καθαρισμού που διοργανώνεται ταυτόχρονα κάθε χρόνο, σε κάθε πόλη και χωριό από δήμους, σχολεία, υπηρεσίες, οργανώσεις, συλλόγους,φορείς κα με σκοπό να στείλουν οι πολίτες μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και να προωθηθεί η αξία του εθελοντισμού.

Πηγη:thivagr.blogspot.com/2019/05/blog-post_38.html

Σχόλια