Συναγερμός στο Βόλο: Σε καραντίνα νεαρός με φυματίωση


10-5-2019









Συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Πέμπτης (09/05/2019) στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thenewspaper, χθες (09/05/2019) βράδυ έφθασε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ένας νεαρός αλλοδαπός που παρουσίαζε πυρετό και προβλήματα στο αναπνευστικό. Οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αντιληφθήκαν αμέσως περί τίνος πρόκειται και μετά από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός πάσχει από φυματίωση ανοικτού τύπου.

Ο νεαρός νοσηλεύεται από χθες σε καραντίνα στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, όπου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που κρίνονται απαραίτητα γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Ο αλλοδαπός ασθενής, σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίο Δραμητινό, θα διακομιστεί σύντομα στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης (09/05/2019), ο νεαρής ηλικίας άντρας ενημέρωσε το προσωπικό του Νοσοκομείου ότι είχε μεταβεί στο Βόλο με τρένο από την Λάρισα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, τηρώντας κατά γράμμα τη διαδικασία, ενημέρωσε την υγειονομική Υπηρεσία, ώστε να ακολουθηθεί και ο απαραίτητος έλεγχος στους επιβάτες του τρένου, καθώς στην προκειμένη περίπτωση η νόσος είναι μεταδοτική.
Να σημειωθεί ότι ο νεαρός είχε νοσηλευτεί και κατά το παρελθόν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

Με πληροφορίες από το thenewspaper.gr 

Πηγη:www.tromaktiko.gr/142159/sunagermos-sto-bolo-se-karantina-nearos-me-fumatiosi

Σχόλια