Στο Metropolitan General, το πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής υποβοήθησης NAVIO


24-5-2019
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξεκίνησαν προσφάτως επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας με το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα υποβοήθησης NAVIOαπό την ομάδα του κ. Αθανάσιου Κουκάκη, Ορθοπαιδικού Χειρουργού, Διευθυντή της Ζ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του MetropolitanGeneral.

Η επίσημη παρουσίαση του Navioθα γίνει από τον κ. Κουκάκη την Πέμπτη 30Μαΐου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του MetropolitanGeneral(Λ. Μεσογείων 264, Χολαργός).
Η παρουσία σας θα ήταν πολύ σημαντική για την μετάδοση στο ευρύ κοινό των νέων δεδομένων που ανοίγονται στον τομέα της αρθροπλαστικής στη χώρα μας.

Navio SurgicalSystem
Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα ρομποτικά συστήματα Ορθοπαιδικής με προηγμένη τεχνολογία αιχμής που επιτρέπει τη διενέργεια αρθροπλαστικών με εξαιρετική ακρίβεια. Ελαχιστοποιεί το μήκος της τομής και τη διατάραξη των μαλακών μορίων (συμβατό δηλαδή με ελάχιστη επεμβατικότητα-MIS) επιτρέποντας μικρό χρόνο νοσηλείας, γρήγορη κινητοποίηση, ελαχιστοποίηση του πόνου και απώλειας αίματος (νοσηλεία 1-3 ημέρες, FastTrackSurgery).
Ήδη από το 2014 έχουν λειτουργήσει NAVIOρομποτικά συστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στη Γαλλία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα αποτελεί την 4η ευρωπαϊκή χώρα που προμηθεύτηκε το σύστημα αυτό και το MetropolitanGeneralθα αποτελέσει κέντρο εκπαίδευσης για 22 χώρες της ΝΑ Μεσογείου και Βαλκανίων.

ΤοNAVIOθεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα ρομποτικά συστήματα παγκοσμίως πλεονεκτώντας στα εξής σημεία:
α) Μείωση έκθεσης του ασθενούς σε ακτινοβολία, εφόσον δεν χρειάζεται προεγχειρητικά αξονική τομογραφία
β) Υψηλή ανάλυση και πληροφόρηση κατά τη διάρκεια του χειρουργείου για την τάση των συνδέσμων του γόνατος
γ) Προσoμείωση της επέμβασης πριν ακόμη ξεκινήσουν οι χειρουργικοί χειρισμοί
δ) Δυνατότητα χρησιμοποίησης 6 διαφορετικών τύπων αρθροπλαστικής γόνατος αναλόγως ηλικίας και δραστηριότητας του ασθενούς
ε) Τοποθέτηση υλικού oxinum, καινοτόμου υλικού αρθροπλαστικής με χαμηλό συντελεστή τριβής
Το ρομποτικό σύστημα NAVIOέρχεται να ενσωματωθεί και να ενισχύσει την εμπειρία της ομάδας του κ. Κουκάκη που τα τελευταία χρόνια έχει επιτελέσει πάνω από 7.000 αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου με καινοτόμες προσεγγίσεις.


Πηγη:fimotro.gr/sto-metropolitan-general-to-protoporiako-systima-robotikis-ypovoithisis-navio

Σχόλια