o Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων αναβίωσε το «ΔΙΒΑΝΙ» - Παρουσιάστηκαν χοροί από την Τήλο και τη Θεσσαλία με υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Γαλανάκο


3-5-2019












Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων πραγματοποίησε την Κυριακή του Πάσχα,για μία ακόμη χρονιά,την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «ΔΙΒΑΝΙ».
Κάθε χρόνο,οι νέοι του χωριού με παραδοσιακές φορεσιές μπαίνουν σε όλα τα σπίτια με νταούλια και πίπιζες και ξεκινούν ένα μικρό πανηγύρι σε κάθε γειτονιά!Σκοπός τους είναι να ξεσηκώσουν και να καλέσουν τους χωριανούς σε ένα μεγάλο γλέντι στην πλατεία του χωριού,όπου τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου χορεύουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.Στη συνέχεια ντόπιοι και φιλοξενούμενοι συμμετέχουν σε ένα ατελείωτο γλέντι με παραδοσιακή μουσική,φαγητό και άφθονο κρασί!











Έτσι,λοιπόν,εγινε και φέτος!

Μικροί και μεγάλοι,ανήμερα της Λαμπρής,συμμετείχαν στην πατροπαράδοτη εκδήλωση,η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,προσελκύοντας πλήθος κόσμου στο όμορφο χωριό της Βοιωτίας! Τα χορευτικά τμήματα,με υπεύθυνο τον κ. Γαλανάκο Νικόλαο,ταξίδεψαν το κοινό στην Τήλο και τη Θεσσαλία και το γλέντι συνεχίστηκε με σκοπούς από όλη την Ελλάδα! Ευχή όλων μας,τέτοιες προσπάθειες με στόχο την διάσωση των παραδόσεων,των ηθών και των εθίμων να συνεχίζονται και να καρποφορούν!

Και του χρόνου!!

Πηγη:thivagr.blogspot.com/2019/05/o.html#more

Σχόλια