Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Πίνδαρος”


26-9-2019













Με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας “Πίνδαρος” συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα κτιριακών υποδομών, συντηρήσεων- επισκευών, χρηματοδότησης και κατανομής των έκτακτων επιχορηγήσεων, διαδικαστικά θέματα συναλλαγών και διαχείρισης λογαριασμών, καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων, καλλωπισμού αύλειων χώρων, παραχώρησης χρήσης αιθουσών, πυροπροστασίας, προμήθειας και τοποθέτησης αλεξικέραυνων, φύλαξης των σχολείων κα.

Ειδική αναφορά έγινε στις κτιριακές υποδομές του Ειδικού Σχολείου Θήβας που σχετίζονται κυρίως με την πρόσβαση και την κίνηση των μαθητών σε αυτό καθώς και στις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου, αφού προσωρινά και μέχρι τη μετεγκατάσταση αυτού σε δικό του κτίριο, οι μαθητές του αναγκαστικά φοιτούν σε άλλα νηπιαγωγεία της περιοχής.

Επιπλέον, συζητήθηκε η καθυστέρηση λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το αίτημα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία και λειτουργία ΣΔΕ στη Θήβα, που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Γενική Γραμματεία και η έλλειψη λειτουργίας ΚΔΑΠ Δήμου Θηβαίων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων και εκπαιδευτικός κ. Κώστας Χαρέμης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικός κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φώτης Χαλιαμάλιας και τα Μέλη κ.κ. Όλγα Κουτσοβασίλη, Παναγιώτης Γκέκας, Σωκράτης Μηλαράς και Κων/νος Πετκόπουλος.

Πηγη:thiva.gr

Σχόλια