Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων Γ. Αναστασίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας


1-10-2019
















 Η “Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία”, που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1990, εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου με σκοπό να τιμήσει τους ηλικιωμένους, να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ενεργοποιήσει την κοινωνία και το κράτος για την επίλυσή τους.
Για εμάς στο Δήμο Θηβαίων η Ημέρα αυτή έρχεται να μας υπενθυμίσει το χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους που μεγαλώνουν και πρέπει να παραμείνουν με αξιοπρέπεια ισότιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας, συνεχίζοντας να προσφέρουν στην οικογένεια και την κοινωνία. Έρχεται, επιπλέον, να μας θυμίσει ότι η προστασία και η φροντίδα τους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στον σχεδιασμό της κοινωνικής μας πολιτικής.

Ως Δημοτική Αρχή, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, τη λειτουργία των ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων του ΔΟΘ, τις δομές “Βοήθεια στο Σπίτι” & “Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας” της ΔΗΚΕΘ, “Κέντρο Κοινότητας”, “Κοινωνικό Παντοπωλείο”, “Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας” του Δήμου μας και τον υπό ίδρυση Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας, που παρέχουν υπηρεσίες που καθιστούν και τα άτομα της τρίτης ηλικίας σε πλήρη σωματική, πνευματική, κοινωνική και ψυχική ευεξία. Σ’ αυτό το σημείο, οφείλω να συγχαρώ θερμά όλο το επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των ανωτέρω κοινωνικών υπηρεσιών μας καθώς και τις διοικήσεις τους, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία τους. Ο ρόλος των δομών αυτών είναι πολύπλευρος και αποτυπώνεται επιτυχώς μέσα από ποικίλα υλοποιούμενα προγράμματα που αφορούν την ψυχαγωγία, την επιμόρφωση, την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη, την αλληλεγγύη και την προάσπιση των δικαιωμάτων της τρίτης ηλικίας.

Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη σε όλους του συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Πηγη:thiva.gr

Σχόλια