Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Θηβαίων


18-10-2019














Ο Δήμος Θηβαίων στις 7/11/2011 υπέγραψε την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, αναλαμβάνοντας εξ΄ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή, σχετικά με την πολιτική ισότητας.
Στη συνέχεια με την υπ΄ αριθ. 250/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, με τις διαδικασίες που αναφέρονται στο άρθρο 70 του Ν. 3852/2010.

Στα πλαίσια των ανωτέρων υποχρεώσεων και δεδομένης της ανάληψης καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, ο Δήμος Θηβαίων προτίθεται να προβεί εκ νέου στη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο ανωτέρω άρθρο, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρ. 75 του ν. 4555/2018 και συμπληρώθηκε με το άρ. 6 του ν. 4604/2019 «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις».

Για τον λόγο αυτό απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε:
• τοπικούς εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους και οργανώσεις
• ενώσεις και συλλόγους γονέων
• τοπικούς γυναικείους/φεμινιστικούς συλλόγους/φεμινιστικές οργανώσεις ή μη κυβερνητικές οργανώσεις με δράση στα θέματα της ισότητας των φύλων • εμπειρογνώμονες δημότες/-ισσες με ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων,
εφόσον το επιθυμούν, να εκφράσουν τη βούλησή τους για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Θηβαίων, ορίζοντας και τους εκπροσώπους τους, με τους εξής τρόπους: • Εγγράφως στον Δήμο Θηβαίων (Κύπρου 3) στην προϊστάμενη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και αθλητισμού του Δήμου κα Αναστασίου Βάσω • Mε e-mail στη διεύθυνση: dimosthivas@thiva.gr
το αργότερο μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2262350610


Πηγη:thiva.gr

Σχόλια