Με τους εθελοντές της ΟΔΙΚ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γ. Αναστασίου


2-10-2019













Με μέλη της Ο.Δ.Ι.Κ. -Βάσης Ετοιμότητας Βοιωτίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, με σκοπό την επαναβεβαίωση αλλά και την ενίσχυση της αγαστής συνεργασίας που έχει αναπτύξει η εν λόγω εθελοντική ομάδα με τον Δήμο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη- εθελοντές κ.κ. Σπύρος Μπακάλης, Αγησίλαος Πανουσάκης και Αντώνης Φωτιάδης, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Δήμαρχο για την ανιδιοτελή προσφορά της ομάδας σε θέματα πολιτικής προστασίας, έρευνας και διάσωσης, πρώτων βοηθειών, οργάνωσης και εκπαίδευσης πολιτών, για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων και προστασίας της ζωής των συναθρώπων μας και για άλλα σημαντικά ζητήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΔΙΚ συμμετέχει ενεργά στα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας και δίνει το παρόν με τα μέλη της, σε όλες τις μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις του δήμου, έτοιμη να επέμβει, εάν χρειαστεί, για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

Στο πλαίσιο στήριξης της ομάδας ο Δήμος έχει ήδη παραχωρήσει δωρεάν ένα δημοτικό κατάστημα στην ΟΔΙΚ για τη στέγαση των γραφείων της, ενώ είναι στις άμεσες ενέργειές της νέας Δημοτικής Αρχής να διερευνήσει τη δυνατότητα ευγενικής χορηγίας απαραίτητου εξοπλισμού στους εθελοντές για να ενισχύσει τη δράση τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Επισημαίνεται ότι η ΟΔΙΚ είναι μία ομάδα μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα – μη Κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο) και τα μέλη της καλύπτουν με ιδία έξοδα υλικά και μέσα που χρειάζονται για τη συμμετοχή τους σε δράσεις, επομένως οι δωρεές οπωσδήποτε λειτουργούν υποστηρικτικά στο εθελοντικό έργο που επιτελούν.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της ΟΔΙΚ για τη μέχρι σήμερα εθελοντική συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία και δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Δήμο.

Πηγη:thiva.gr

Σχόλια