Ανεπιφύλακτο «ναι» του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη στην αξιοποίηση του compost στη γεωργία και στη διαχείριση συσκευασιών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων


22-10-2019








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην απόλυτη αποδοχή δύο ζητημάτων που αφορούν αφενός την αξιοποίηση compost από οργανικά απορρίμματα στη γεωργία, αφετέρου τη δημιουργία συστήματος διαχείρισης συσκευασιών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (21/10/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Στερεάς Ελλάδος.

Το ανεπιφύλακτο «ναι» του Υπουργού στα δύο αυτά ζητήματα θα έχει ιδιαίτερο θετικό αντίκτυπο τόσο στη γεωργία όσο και στο περιβάλλον.

Ο κ. Βορίδης μάλιστα τόνισε ότι η αξιοποίηση compost μπορεί να ενταχθεί σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021 – 2027, ενώ για τη διαχείριση των συσκευασιών έκανε σαφές ότι η διευθέτησή της αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής).
Σημειώνεται ότι η αποδοχή, από πλευράς του Υπουργού, των δύο αυτών ζητημάτων που έθεσε ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Δημάρχων Λαμιέων, Ευθύμιου Καραΐσκου και Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Φορέα, Χαράλαμπος Τσοκάνης, οι νομικοί σύμβουλοι Λευτέρης Κτιστάκης και Ελισσαίος Μαμής και οι υπεύθυνοι των Διευθύνσεων Προγραμματισμού Έργων και Μελετών, Κυριακή Μιχελάκου και Λειτουργίας Έργων, Ηλίας Γεωργίου.

Πηγη:thiva.gr

Σχόλια