Συνεδρίαση του νέου Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων


19-11-2019









Στις 18 Νοεμβρίου 2019, συνεδρίασε, στο παλαιό Δημαρχείο Θήβας, το αρμόδιο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων της νέας δημοτικής περιόδου, στο οποίο προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ως αναπληρωτής του Δημάρχου.

Κύρια θέματα της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός των δράσεων και η συνεργασία των φορέων για την αντιμετώπιση:

α) εκδήλωσης έντονων φαινομένων (όπως πλημμύρες, χιονοπτώσεις & παγετό) κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020 και
β) εκδήλωσης σεισμού Μετά από διαλογική συζήτηση και με βάση τα μνημόνια ενεργειών που έχει συντάξει ο Δήμος, τη νομοθεσία και τις οδηγίες των εγκυκλίων και ιδιαίτερα τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων καθορίστηκαν οι ενέργειες του κάθε φορέα και οι απαραίτητες συνεργασίες, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επιπτώσεων από τα έντονα φαινόμενα.
Στην ανωτέρω σύσκεψη παρευρέθησαν οι: Βασιλείου Παναγιώτης- Γενικός Γραμματέας Δ. Θηβαίων, Επαμεινώνδας Χρυσικός-Αναπληρωτής Δντης ΤΥΔΘ, Γεώργιος Οικονόμου Αντιπύραρχος Διοικητής ΠΥ Θηβών, Χατζόπουλος Βασίλειος- Συνταγματάρχης ΠΒ, Αμοιρίδης Κων/νος Δασολόγος Δασαρχείου Θηβών, Κακοσαίος Μάριος και Δημητρίου Δημήτριος ως εκπρόσωποι της πολιτικής προστασίας ΠΕ Βοιωτίας, Φωτιάδης Αντώνης υπεύθυνος ΟΔΙΚ- Βάση Ετοιμότητας Βοιωτίας και Παπαναστασίου Σπυρίδων- υπάλληλος τμήματος αυτεπιστασίας, συντηρήσεων και πολιτικής προστασίας Δ.Θ.


Πηγη:thiva.gr

Σχόλια