Ανάσα Ζωής από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας


9-12-2019












Το Σάββατο 30/11/2019 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών με θέμα «Ανάσα Ζωής». Ο Ιατρικός Σύλλογος επιθυμεί να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους παρευρέθηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση περιλάμβανε θέματα που προβλημάτισαν και έτυχαν θερμής υποδοχής από τους παρευρισκόμενους .Έγινε δε προσέγγισή τους από πολλές πλευρές. Οι ομιλητές μας: Ο κ. Χατζής Αναστάσιος Παιδίατρος,Εντατικολόγος,πρώην Πρόεδρος του ΕΟΜ ( Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων) και ιδρυτής των τριών Δημόσιων Μονάδων Παιδιατρικής Εντατικής Νοσηλείας, ανέπτυξε την δωρεά Οργάνων και Ιστών.
Ο κ. Γραφάκος Στέλιος Καθηγητής, Παιδίατρος, Αιματολόγος, Ογκολόγος, η ψυχή της μονάδας μεταμόσχευσης Μυελού Των Οστών, Ιδρυτής και Διευθυντής της, για 23 χρόνια και Επιστημονικός Διευθυντής στο «Όραμα Ελπίδας» . Ο Έλληνας Ιατρός που έκανε τις πρώτες μεταμοσχεύσεις Μυελού των Οστών στα παιδιά στην Ελλάδα και χάρισε το Δώρο της Ζωής στους μικρούς μαχητές-ήρωες, ανέπτυξε την σημασία της μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων.

Ο Πατήρ Σπυρίδων Βασιλάκος , ο αγαπημένος Παπασπύρος μας, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών &Λεβαδείας, και εφημέριος του προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστή Λουκά, που ακούραστος οργώνει όλη την Ελλάδα ,κήρυκας του Αλτρουισμού, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης της Ζωής , μίλησε στις καρδιές όλων των παρόντων για την «Ανάσα Ζωής»μέσω της προσφοράς αγάπης στο πλησίον μας. Άριστος συντονιστής της ημερίδας ο κ. Κατσαρδής Χάρης Καθηγητής ,Παιδίατρος

Παιδοπνευμονολόγος, δημιούργησε το πρώτο Παιδοπνευμονολογικό Ιατρείο στην Ελλάδα στο Νοσοκομείο «Ελπίς».

Είναι τιμή για την πόλη μας η παρουσία Επιστημόνων εγνωσμένου κύρους που συμβάλλουν καθοριστικά για την μετάδοση του μηνύματος της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης προς τους Συνανθρώπους μας. Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή της δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση για Εθελοντική Προσφορά και συστράτευση όλων μας.

Στόχος είναι, όλοι μαζί με την Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήσουμε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ΙΔΕΑΣΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΙΣΤΩΝ.
Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας
Η Πρόεδρος
Φιλιώ Πρωτόπαπα

Πηγη:thiva.gr

Σχόλια