Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο (ΦΩΤΟ)


30-12-2019










Πλήθος κόσμου συνέρρεε από το πρωί στην αίθουσα τελετών του Α’ νεκροταφείου Αθηνών για το ύστατο χαίρε στον Θανο Μικρούτσικο. Οι μεγαλύτερες γενιές που ταυτίστηκαν με τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αλλά και οι νεότερες που γνώρισαν και αγάπησαν τις μουσικές του αγνόησαν το τσουχτερό κρύο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο δημιουργό. Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα kai του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.











Τους επικήδειους εκφώνησαν, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Οδυσσέας Ιωάννου.
Μετά τους επικήδειους, ακούστηκε και πάλι ο Θάνος Μικρούτσικος να τραγουδάει τους «7 νάνους» και σιγά σιγά άρχισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι να το τραγουδούν και να γίνεται η φωνή τους μια τη φωνή του Θάνου.











Οι συνεργάτες του τραγούδησαν τα «η πιο όμορφη θάλασσα», «όσοι με το χάρο γίναν φίλοι (πάντα γελαστοί)» και «Ρόζα». Η φόρτιση ήταν μεγάλη και αποκορύφωμα της ήταν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου όταν μεταφερόταν η σορός του, φωνάζοντας «αθάνατος» και «δεν παραδίνομαι» εμπνεόμενοι από το τελευταίο μήνυμα του Θάνου Μικρούτσικου μέσα από το νοσοκομείο, μία εβδομάδα πριν φύγει από τη ζωή. Μεταξύ άλλων έγραψε: «”Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ».

Η πολιτική κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη και η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.
Στα πόδια του έχει απλωθεί μία κόκκινη σημαία, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Παραστάτες στο πλευρό του, όπως άλλωστε από την πρώτη στιγμή μέχρι τις τελευταίες στιγμές, η οικογένειά του, η αγαπημένη του σύζυγος Μαρία, τα τέσσερα παιδιά του Σεσίλ, Κωνσταντίνα, Αλεξάνδρα και Στέργιος και ο αδελφός του Αντρέας.

Πηγη:atexnos.gr

Σχόλια