Πως να χάσετε τα κιλά των γιορτών χωρίς δίαιτα - 5 tips


16-1-2020









Οι γιορτές πέρασαν, τα πλούσια τραπέζια τελείωσαν και η ώρα της αγχωτικής ...συνάντησης με τη ζυγαριά έφτασε, με τις πιθανότητες να διαπιστώσει αυξημένο βάρος να είναι πολλές!
Έχει υπολογιστεί ότι οι γιορτινές κραιπάλες μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους μέχρι και 4 κιλά έως την Πρωτοχρονιά και μέχρι 6 κιλά αν η υπερφαγία έχει συνεχιστεί έως του Αγιαννιού.

Συνήθως αμέσως μετά τις γιορτές επικρατεί πανικός και αρκετοί καταφεύγουν σε μη ισορροπημένες δίαιτες προκειμένου να χαθεί γρήγορα το βάρος. Ψυχραιμία, χωρίς υπερβολικές στερήσεις, μπορεί να έρθει γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο *Άκης από τη CTfivepercent Nutrition Team μάς παρουσιάζει κάποιους έξυπνους τρόπους:

Οι ... βασικοί σύμμαχοί μας για αδυνάτισμα πάντοτε, αλλά και ειδικά μετά τις γιορτές είναι:

Οι φυτικές ίνες: Oι φυτικές ίνες που περιέχονται στα φρούτα, στα λαχανικά και στα δημητριακά ολικής άλεσης, επιτυγχάνουν το αίσθημα κορεσμού ταχύτερα και με σχετικά λίγες θερμίδες. Το ασβέστιο: Το ασβέστιο που περιέχεται στα άπαχα γαλακτοκομικά συμβάλλει στην καύση του λίπους.
Οι γυναίκες που κατανάλωναν άπαχα γαλακτοκομικά 3-4 φορές την ημέρα,έχασαν έως και 70% περισσότερο λίπος σε σύγκριση με όσες έτρωγαν λιγότερα γαλακτοκομικά.

Oι πρωτεΐνες: Oι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη συντήρηση του μυϊκού ιστού που είναι απαραίτητος για τις καύσεις του οργανισμού. H σύσταση των ειδικών είναι ένα γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους (π.χ. για μια γυναίκα 55 κιλών αυτό σημαίνει ένα κομμάτι τυρί, δύο γιαούρτια και 150 γρ. ψάρι την ημέρα).

Τα μπαχαρικά: Ρίξτε άφοβα μπαχαρικά και μυρωδικά στο πιάτο σας. Τα καυτερά μειώνουν ελαφρώς την όρεξη και συμβάλλουν στην πρόσκαιρη έστω αύξηση του μεταβολισμού. Για τις καυτερές πιπεριές ιδιαίτερα, φαίνεται ότι η ουσία καψαϊκίνη που περιέχουν συμβάλλει στην έκκριση αδρεναλίνης και ως εκ τούτου στην αύξηση του μεταβολισμού.

Να και 5 tips για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα:

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό (σε θερμοκρασία δωματίου), που βοηθά στη λειτουργία του εντέρου. Πίνετε άφθονο νερό (8-10 ποτήρια ημερησίως). Eναλλακτικά, πίνετε ροφήματα (π.χ. χαμομήλι, τίλιο χωρίς ζάχαρη ή μέλι) ή φυσικό ανθρακούχο νερό στο οποίο θα έχετε στύψει μισό πορτοκάλι ή λεμόνι για γεύση.

Κοιμηθείτε περισσότερο. Με μία ώρα επιπλέον ύπνο μπορεί να χάσετε μέχρι και 7 κιλά σε ένα χρόνο. Όταν ο ύπνος αντικαθιστά αργόσχολες δραστηριότητες και το κλασικό αλόγιστο τσιμπολόγημα, μπορείτε να μειώσετε τις θερμίδες χωρίς προσπάθεια έως 6%. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά ο ύπνος βοηθά και με άλλον τρόπο.

Bάζοντας άφθονο λεμόνι ή ξίδι στο φαγητό σας, καθυστερείτε την κένωση του στομάχου, συμβάλλοντας στη διατήρηση του αισθήματος του κορεσμού. Kατά συνέπεια, ελέγχετε καλύτερα το αίσθημα της πείνας. Αν δεν θέλετε να πάρετε μαζί σας ταπεράκι με φαγητό μην παραγγείλετε σάντουιτς απ’ έξω. Ένα σάντουιτς μπορεί να περιέχει πολλές θερμίδες για αυτό προτιμήστε να φτιάξετε ένα από το σπίτι, που να περιέχει μία φέτα ψωμί, κοτόπουλο και λίγη μουστάρδα, «κόβοντας» έτσι μέχρι και 500 θερμίδες.

Κάνετε 10 λεπτά περπάτημα παραπάνω. Περπατήστε 10 λεπτά παραπάνω, ανεβείτε στον διάδρομο γυμναστικής ή κάντε ποδήλατο. Ακόμα και 10 λεπτά μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε 100 επιπλέον θερμίδες καθημερινά.

Και 7 γρήγορες συμβουλές για να μην παχύνετε φέτος:

Nα τρώτε μικρά και συχνά γεύματα και να μην ξεχνάτε το πρωινό.
Nα μη χάνετε γεύματα.Eάν έχετε προγραμματίσει μια έξοδο για φαγητό, απλώς φάτε λιγότερο.
Nα τρώτε το γλυκό μετά το φαγητό, οπότε θα είστε χορτάτοι και θα φάτε λίγο. Nα καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο.
Nα τρώτε 3 φρούτα την ημέρα, κυρίως σαν σνακ.
Nα ξεκινάτε το γεύμα σας με τη σαλάτα και να καταναλώνετε δύο σαλάτες την ημέρα.
Nα αποφεύγετε τα τηγανητά, τα λιπαρά και τα «έτοιμα» φαγητά.
Nα περπατάτε καθημερινά, για 20-30΄ Κατά τη διάρκεια των γιορτών σίγουρα κάνατε παρασπονδίες. Πιθανότατα έχετε πάρει και 2-3 «εορταστικά» κιλά. Mην απελπίζεστε όμως.Tο μυστικό είναι να μην αφήσετε να διπλασιαστούν.
Mε άλλα λόγια, λάβετε αμέσως τα μέτρα σας. Τηρώντας τα παραπάνω θα σβήσετε ακόμα και χωρίς δίαιτα, τα σημάδια των διατροφικών σας υπερβολών μέσα σε δύο μόλις βδομάδες!

* Ο Άκης (CT fiveprcent - Nutritionteam) είναι Personal Trainer, Προπονητής Σωματικής Διάπλασης και Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.
facebook: CTfivepercent-Nutritionteam Akis
Instagram: ct_fiveper_nutritionteam_akis

Πηγη:www.sofokleousin.gr/pos-na-xasete-ta-kila-ton-giorton-xoris-diaita-5-tips

Σχόλια