Προσλήψεις εκπαιδευτικών και με πτυχία από κολέγια


13-1-2020










Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ πτυχιούχων ιδιωτικών κολεγίων που είναι παραρτήματα αναγνωρισμένων ΑΕΙ του εξωτερικού θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σε σχετικό της ρεπορτάζ παραμονές των προσλήψεων 5.250 μόνιμων εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας δίνει το δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης στον... ήλιο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στους κατόχους πτυχίων των κολεγίων - παραρτημάτων πανεπιστημίων της ΕΕ ή τρίτης χώρας.

Οι πτυχιούχοι αυτής της κατηγορίας, από τη στιγμή της ψήφισης του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, θα γίνονται δεκτοί, για προσλήψεις στην εκπαίδευση, εφόσον βέβαια έχουν αναγνώριση από τα αρμόδια συμβούλια επαγγελματικών προσόντων.

Σε αυτό το φόντο ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, η κατάθεση των δικαιολογητικών και σχετικών αιτήσεων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας για τους μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών που θα στελεχώσουν τα σχολεία από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2020-21). Η προθεσμία θα ολοκληρωθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Με το νέο νομοσχέδιο επανέρχονται όμως και «ποινές» για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διορίζονται στα σχολεία και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται. Πλέον θα επιβάλλεται ο αποκλεισμός από τους διορισμούς και τις προσλήψεις για τρία έτη όλων των εκπαιδευτικών που αρνούνται τον διορισμό τους.

Στο ίδιο κείμενο ορίζεται ότι δεν θα ισχύσουν τελικά το καλοκαίρι οι «μίνι» Πανελλαδικές για τις απολυτήριες εξετάσεις ανά νομό ή περιφέρεια, ενώ οι απόφοιτοι του περασμένου έτους στις Πανελλαδικές του 2020 θα μπορούν να επιλέξουν αν θα εξεταστούν με το περσινό ή το φετινό εξεταστικό σύστημα. Τέλος ιδρύεται Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής που θα δίνεται μέσα στα σχολεία.

Πηγη:www.newsbeast.gr/greece/arthro/5876619/proslipseis-ekpaideytikon-kai-me-ptychia-apo-kolegia

Σχόλια