Εθνικό Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν τα πρόστιμα;


15-1-2020










Υπάρχει κίνδυνος, αν περάσει η παράταση για το κτηματολόγιο, να χαθούν περιουσίες αν δεν δηλώθηκαν στο κτηματολόγιο.

​Οι έχοντες ακίνητη περιουσία στις περιοχές αυτές, καλούνται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής, όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρόστιμα θα υπολογίζονται με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου καθώς και τον χρόνο καθυστέρησης. Πότε ξεκινά η ανάρτηση σε Εύβοια

Έως τις 4 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η ανάρτηση στον Βόλο, η οποία ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου 2019, ενώ στα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινά η ανάρτηση για τον Δήμο της Αθήνας. Σειρά παίρνουν: η Κάτω Αχαΐα / Ρίο στις 3 Μαρτίου 2020, οι Δήμοι Σίνδου, Χαλάστρας, Αγίου Αθανασίου – Θεσσαλονίκη στις 17 Μαρτίου, η Αμαλιάδα στις 22 Μαρτίου, οι περιοχές Κιάτου και Βέλου της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κορινθίας την 1η Απριλίου, η ΠΕ Μαγνησίας (Τσαγκαράδα) στις 2 Μαΐου, το Σχηματάρι, η Νέα Αρτάκη (ΠΕ Εύβοιας) στις 27 Μαΐου, η Ακράτα ΠΕ Αχαΐας την 1η Ιουνίου και την 1η Ιουλίου 2020 η Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, η Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο.
Στη φάση της ανάρτησης, που διαρκεί δύο μήνες, οι ιδιοκτήτες πρέπει να ελέγξουν πως έχει καταγραφεί η περιουσία τους κι αν υπάρχουν λάθη θα πρέπει να διατυπωθούν οι απαραίτητες αντιρρήσεις.

Η διαφορά με την προ ανάρτηση είναι ότι σε αυτό το στάδιο οι αντιρρήσεις και οι αλλαγές γίνονται από αρμόδιες επιτροπές. Έτσι, όσο προχωρούν τα στάδια τόσο μεγαλώνουν και οι δυσκολίες για τους «αμελείς» ιδιοκτήτες.


Πηγη:newse.gr

Σχόλια