Φον ντερ Λάιεν για προσφυγικό: Ευχαριστώ την Ελλάδα, είναι η δική μας ευρωπαϊκή ασπίδα σε αυτούς τους καιρούς


3-3-2020










«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου από τον Έβρο για την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία. Για να συμπληρώσει «ευχαριστώ την Ελλάδα που είναι η δική μας ευρωπαϊκή ασπίδα σε αυτούς τους καιρούς»

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Οι δικές σας ανησυχίες είναι και δικές μας ανησυχίες. Είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε υποστήριξη στις ελληνικές αρχές. Η Frontex θα ενεργοποιήσει μέσα σε μια επιχείρηση Rapid».

Και συνέχισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ξεκινάμε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας βάσει αιτήματος της Ελλάδας, για παροχή σκηνών, υποδομής κα. Θα παρέχουμε κάθε απαραίτητη υποστήριξη. Είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μόνη της».



Πηγη:www.newsbeast.gr/politiki/arthro/6071784/fon-nter-laien-gia-prosfygiko-eycharisto-tin-ellada-einai-i-diki-mas-eyropaiki-aspida-se-aytoys-toys-kairoys

Σχόλια