Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


6-3-2020
















Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στέλνει το δικό του μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων:

«Η 8η Μαρτίου δεν είναι απλά μια γιορτή για τη γυναίκα σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Ν. Υόρκη, οι οποίες διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι υπόμνηση.
Είναι η ώρα για δράση και κινητοποίηση για την ουσιαστική ισότητα των φύλων. Γιατί ακόμα δεν την έχουμε πετύχει, ως κράτος, ως κοινωνία.Τιμούμε την αστείρευτη δύναμη και τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

Με πράξεις που ενσωματώνονται στις πολιτικές του Δήμου μας και ενισχύουν τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας.

Αναδεικνύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Σπάμε τα κατεστημένα. Λαμβάνουμε μέτρα μέσα από την εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ενεργό και ίση συμμετοχή της γυναίκας στην εργασία, στην παιδεία, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, ως Δημοτική Αρχή δώσαμε προτεραιότητα και συστήσαμε άμεσα, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, «Επιτροπή Ισότητας των Φύλων».

Θέτουμε όλες τις κοινωνικές δομές μας στην υπηρεσία της και στην προστασία της ίδιας και των παιδιών της, στοχεύοντας στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, στην προστασία της μητρότητας, της οικογένειας, στην αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, του πληθυσμού με αναπηρία. Μεριμνούμε για την πρόσβαση των γυναικών στις παροχές υγείας, στην εργασία και στη δια βίου εκπαίδευση, με γνώμονα την πρόοδό της σε όλα τα επίπεδα.

Δίνουμε φωνή στη γυναίκα, την εμπιστευόμαστε στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων και σε θέσεις ευθύνης.

Στηρίζουμε και προωθούμε τα δικαιώματά της. Γιατί η γυναίκα είναι ο δικός μας άνθρωπος».

Πηγη:thiva.gr

Σχόλια