Κορονοϊός: Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα


13-3-2020









Νέα αυστηρότερα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα κλείνουν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού αποφάσισε πως θα κλείσουν:
εμπορικά κέντρα
καφέ και καφετέριες
μπαρ
όλοι οι χώροι εστίασης, εκτός των καταστημάτων που διαθέτουν ντελίβερι και take away
βιβλιοθήκες

Επίσης:
μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός των ανοιχτών γηπέδων
κέντρα αισθητικής
Αντίθετα, ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα που παρέχουν τρόφιμα όπως τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία κτλ.
Σε 190 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήτρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πως τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, ανέρχονται σε 190.
Την Πέμπτη τα κρούσματα ανέρχονταν σε 117, συνεπώς τα νέα κρούσματα είναι 73.
Ακόμη, τα πέντε από τα κρούσματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ 36 είναι υπό διερεύνηση και συνολικά έχουν ολοκληρωθεί 2.700 έλεγχοι.

Πηγη:sputniknews.gr/ellada/202003136698782-koronoios-kleinoun-kafeteries-mpar-kai-emporika-kentra/?fbclid=IwAR1fub-92IFKyJYaH_xZU8Wv1GdHzws5s4VbYkMIDGhxwrxcJ5ystZcDvqE

Σχόλια