Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δήμου Θηβαίων στην ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας για τον Πεζόδρομο


22-5-2020
















Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δήμου Θηβαίων στην ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας

“Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι”

Αυτή θα μπορούσε να είναι άνετα η έκφραση του θυμόσοφου λαού μας για τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της παραλαβής του έργου του πεζόδρομου της Θήβας.
Με αφορμή την ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας ¨Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» έχουμε να επισημάνουμε τα εξής.

Καταρχήν, είναι αναμενόμενο και θεμιτό η αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι εποικοδομητική και προς όφελος των πολιτών. Όμως η άρνηση επικύρωσης και μόνο του πρακτικού της επιτροπής για την οριστική παραλαβή για τις εργασίες που έχουν εκτελεσθεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο μάλιστα δύο φορές, μία προ του έτους 2010 και μία πριν τη δημοπράτηση το έργου το έτος 2012, αφού βέβαια είχε προηγηθεί και διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς της πόλεως και ολοκληρώθηκε στις 31-12-2016, αποτελεί ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση, που εξυπηρετεί άπλα και μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.
Το έργο έχει εκτελεστεί στο ακέραιο σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης. Έργο της επιτροπής ήταν να πιστοποιήσει ουσιαστικά ότι έγιναν οι εργασίες και χρησιμοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα υλικά σύμφωνα με αυτήν, γεγονός που πιστοποιείται από τέσσερις μηχανικούς που αποτελούν την επιτροπή παραλαβής καθώς και από πέντε μηχανικούς επιβλέποντες του έργου, τον κορμό της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων, των οποίων με την άρνηση της αντιπολίτευσης αμφισβητείται η σοβαρότητα, η ακεραιότητα και το επιστημονικό τους κύρος.

Το έργο έχει παραδοθεί στη χρήση μετά την βεβαίωση της περάτωσης των εργασιών στις 31-1-2017, με συνέπεια ο Δήμος να ευθύνεται με τη δαπάνη συντήρησης των φθορών από την συνήθη χρήση ή από βανδαλισμούς, εκτός αν με την λογική της αντιπολίτευσης ο πεζόδρομος παρέμενε κλειστός μέχρι σήμερα και να είχαν καταδικαστεί οι πολίτες και οι επιχειρηματίες και γενικά ο τόπος σε μαρασμό.

Τέλος δε θα πρέπει να αναφερθεί ότι το έργο έχει πλήρως εξοφληθεί.
Δυστυχώς τις συνέπειες αυτής της εκτός νόμου άρνησης, η οποία μάλιστα είναι και αναιτιολόγητη, καλούνται να πληρώσουν οι Δημότες μας.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση που θα βελτιώσει τόσο την αισθητική του πεζόδρομου αλλά και τη λειτουργικότητα αυτού πριν την παραλαβή του έργου, θα κληθούν οι δημότες να πληρώσουν την οποιαδήποτε ζημία της αναδόχου εταιρείας, διότι έχει φύγει ο κίνδυνος από την ανάδοχο και είμαστε υπόλογοι έναντι αυτής για οποιαδήποτε ζημία προξενείται σε αυτήν εξαιτίας της μη παραλαβής του έργου, σύμφωνα με τον νόμο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις, τον οποίο δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν έκανε το κόπο να αναγνώσει.

Είναι λυπηρό σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από τις συνέπειες του covid 19, η αντιπολίτευση να επιλέγει ανούσιες αντιπαραθέσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων προσπαθώντας να στήσει εμπόδια στη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής , να κρατήσει όρθια την τοπική οικονομία και να συμπαρασταθεί στις σκληρά δοκιμαζόμενες ευπαθείς και επαγγελματικές κοινωνικές ομάδες των δημοτών μας.

Ας είναι, εμείς δεν τους ακολουθούμε στον κατήφορο που επέλεξαν, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών μας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στην ανάδειξη και διαφήμιση της πόλης μας. Όσοι επιλέγουν την Δυσφήμιση της πόλης μας , μέσω του μηδενισμού ενός από τα σημαντικότερα έργα των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, που αναδεικνύει το κέντρο της πόλης, κάνουν μεγάλη ζημιά, όχι στη Δημοτική Αρχή αλλά στους δημότες και στους επιχειρηματίες της πόλης και κυρίως αυτούς του πεζόδρομου, που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Και επειδή ο συνδυασμός της μειοψηφίας του κ. Παπαβασιλείου και του κ. Τραμπάκουλου, στην προηγούμενη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το τέχνασμα της αποχής, προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην τροποποίηση του προϋπολογισμού , που αφορούσε και σε ανάγκες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου, επισημαίνουμε , ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Κλείνοντας, όπως ήδη ενημερώσαμε, οι υπηρεσίας μας ετοιμάζουν μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του έργου, την οποία και θα συζητήσουμε με τους πολίτες και καταστηματάρχες του πεζόδρομου, η οποία όμως, όπως έγινε γνωστό πριν τη ψηφοφορία, θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνο εφόσον γίνει παραλαβή του έργου. Αφήνουμε τη ανεύθυνη στάση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, στη κρίση του Θηβαϊκού λαού και δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση.

Και επειδή ξεκινήσαμε με τον θυμόσοφο λαό θα κλείσουμε με τη ρήση των αρχαίων Ελλήνων «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»


Πηγή:thiva.gr

Σχόλια