Σε καραντίνα 91 επιβάτες από την Ντόχα έπειτα από κρούσματα - Διακοπή των πτήσεων από Κατάρ


2-6-2020









Σε καραντίνα έχουν τεθεί 91 επιβάτες πτήσης από την Ντόχα του Κατάρ ύστερα από 12 κρούσματα κορονοϊού. Αναστέλλονται μέχρι και 15 Ιουνίου οι πτήσεις μεταξύ Κατάρ και Ελλάδας. Σε καραντίνα θα παραμείνουν 91 επιβάτες πτήσης της Qatar Airlines από την Ντόχα του Κατάρ μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα, Τρίτη.

Παράλληλα, αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020 οι πτήσεις από και προς το Κατάρ.
Υπενθυμίζεται ότι 19 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σήμερα στην Ελλάδα εκ των οποίων τα 12 από τη συγκεκριμένη πτήση.

Από τους 12 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, οι εννέα είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σε καραντίνα οι 91 επιβάτες από το Κατάρ

Πλέον, σε καραντίνα τίθενται όλοι οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, όπως προβλέπει το ισχύον πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία καραντίνας μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ. Οι θετικοί στον κορονοϊό θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο για 14 ημέρες.

Οι υπόλοιποι επιβάτες θα παραμείνουν για επτά ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.
Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του επταήμερου.

Διακοπή των πτήσεων Ελλάδας - Κατάρ
Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα διακόπτονται οι πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ.

Οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020


Πηγή:sputniknews.gr/ellada/202006027441335-se-karantina-91-epivates-apo-ti-ntoha-meta-apo-krousmata---diakopi-ton-ptiseon-apo-katar/

Σχόλια