Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Πέντε Πηγάδια της Κοινότητας Δομβραίνας ψηλά στο βουνό


12/06/2020











Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της 11ης Ιουνίου στην περιοχή Πέντε Πηγάδια της Κοινότητας Δομβραίνας Δήμου Θηβαίων, ψηλά στον Ελικώνα.
Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Στο σημείο έσπευσαν περίπου 8 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες, 1 καναντέρ και 1 ελικόπτερο erickson, που πραγματοποιούσαν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και 2 πεζοπόρα τμήματα της 7ης ΕΜΑΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι διευκολύνθηκε η διέλευση των οχημάτων της πυροσβεστικής μέσω του δικτύου οδών που είχαν διανοιχτεί για την πρόσβαση στις ανεμογεννήτριες, οι οποίες οδοί λειτουργούν και ως αντιπυρικές ζώνες για το βουνό.

Άμεσα, επίσης, ενεργοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θηβαίων με μία μεγάλη υδροφόρα και 1 σκαπτικό μηχάνημα καθώς και η Πολιτική Προστασία Π. Ε. Βοιωτίας Στ. Ελλάδας με 2 καταβρεχτήρες και 3 unimog, τα οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να επιχειρήσουν.

Η φωτιά που έκαιγε χαμηλή βλάστηση, παρά τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, περιορίστηκε και δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενο δάσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι
Την επιχείρηση της ΠΥ παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Θίσβης Αναστάσιος Καμούτσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δομβραίνας Κώστας Μπούγιας, ο Αντιπρόεδρος Μπάμπης Αγγελίνας, το μέλος του συμβουλίου Γιώργος Κορογιάννος και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου.


Πηγή:thiva.gr

Σχόλια