Θήβα:Γειτονιές σε τάξη η σε αταξία?


16-6-2020












Όταν μάθαμε για το πρόγραμμα του Δήμου Θηβαίων ,με τίτλο ”Γειτονιές σε Τάξη” ,ειλικρινά χαρήκαμε γιατί είναι μια προσπάθεια αξιοπρεπέστατη,να μαζευτεί όσο μπορεί η καθαριότητα στον Δήμο και στην πόλη της Θήβας.Είναι μια πρωτοβουλία που ειλικρινά την βλέπεις με θετικό πρόσημο.Υπάρχουν όμως πολλά κενά και αυτά πρέπει να τα επισημαίνουμε.Καλοπροαίρετα πάντα.Στα αρνητικά αυτής της προσπάθειας είναι να μπαίνουν πέρα από το φαίνεσθαι στα δελτία τύπου και στην ουσία τι σημαίνει καθαριότητα.Οι φωτογραφίες του exeisminima.gr είναι σημερινές με ημερομηνία 16/6/2020.Μόνο από δυο σημεία της πόλης.Υπάρχουν και αλλού φυσικά,τομείς που έχουμε δεχτεί κρούσεις από πολίτες για την καθαριότητα,που να τονίσουμε έχουν περάσει τα συνεργεία και καθάρισαν το προηγούμενο διάστημα.Ο Δήμαρχος,ο Αντιδήμαρχος και οι προϊστάμενοι της καθαριότητας ,καλό είναι πέρα από τα δελτία τύπου, να κλείνουν και όλα αυτά τα κενά. Που δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα δουν.Ειλικρινά η εντύπωση που δίνουμε στους πολίτες δεν είναι και τόσο θετική και ενώ γίνεται μια προσπάθεια.

Εικόνες, με τα μπάζα κ τις σακούλες ,να είναι αφημένες σε κεντρικά σημεία,άλλες εικόνες να έχουν καθαρίσει και να έχουν αφήσει τα κλαδιά όπως είναι χωρις να τα εχουν συλλεξει, ειλικρινά δεν βγάζει πουθενά.

Σε αυτό το σημείο ,να υπογραμίσουμε ότι ο Δήμος, δεν έχει την ευθύνη για τους εξωτερικούς χώρους των πολυκατοικιών.Αυτό αφορά ,μόνο τους ιδιώτες και ιδιοκτήτες.Οπως και την κρούση του Δήμου, σε ιδιοκτήτες για τα οικόπεδα που πρέπει να καθαριστούν,με την επιβολή προστίμων αν δεν κάνουν το αυτονόητο.

Πάμε να δούμε, τι καταγράψαμε σε μια σύντομη βόλτα.Το Τάχι, η μεγαλύτερη συνοικία της Θήβας,είναι εδώ και πολλά χρόνια υποβαθμισμένο.Οι κάτοικοι είναι λογικό να διαμαρτύρονται αφού νιώθουν πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Σε κεντρικό σημείο της πλατείας, στο Ταχι, στις Πάνω Εργατικές Κατοικίες.Εκει μάλλον ,το Πρόγραμμα Γειτονιά σε Τάξη πέρασε και δεν ακούμπησε.Η πέρασε ίσα ίσα για τις φωτογραφίες, και για την λεζάντα όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι.


Πηγή:exeisminima.gr

Σχόλια