Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος


23-6-2020










Στη θλίψη βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος, μια είδηση που βυθίζει στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια, όπου διέμενε μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία, από τον Αστέρα Εξαρχείων, την ομάδα της συνοικίας του. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, ενώ αργότερα πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακό Χαλκίδας, για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, ενώ το 1969 τερμάτισε την καριέρα του ως παίκτης.

Στη συνέχεια ακολούθησε προπονητική καριέρα, με τον Αστέρα Εξαρχείων να είναι η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Εργάσθηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), όντας και η τελευταία ομάδας της προπονητικής του καριέρας, αλλά και σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιά.
Στην Α' Εθνική προπόνησε επίσης τον ΠΑΟ Ρουφ, τον Ιωνικό, την Προοδευτική, τον Εθνικό Αστέρα, τον Φωστήρα (για λίγες ώρες), την Καστοριά, την Παναχαϊκή, τη Δόξα Δράμας, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, τον Παναργειακό, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, την Ξάνθη, τον Πιερικό, τους Λύκους, τον ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) και την εθνική Ελλάδας των Ελπίδων.


Πηγή:www.newsbeast.gr/sports/arthro/6405387/efyge-apo-ti-zoi-o-nikos-alefantos

Σχόλια