Νέα μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο: Αποφασίστηκε «μοντέλο Πόρου»


19-8-2020









Νέα μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο αποφασίστηκαν έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Τι ανακοινώθηκε.

Νέα μέτρα για τη Χαλκιδική και τη Μύκονο αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν χθες για τις εν λόγω περιοχές.

Μαθητής του Λυκείου προσέρχεται στο σχολείο φορώντας τη μάσκα του
Μάσκες στα σχολεία: Τι θα ισχύει από τις 7 Σεπτεμβρίου

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, ανακοινώνονται τα εξής:

Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπονται έως έξι άτομα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ την Παρασκευή 21/8 και θα έχουν διάρκεια δέκα ημερών – έως και τη Δευτέρα 31/8.

Να υπενθυμιστεί πως στις εν λόγω περιοχές είναι ήδη σε ισχύ μέτρα, όπως η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για την περίπτωση που χρειαστεί επιχειρήσεις να βάλουν εργαζομένους τους σε καθεστώς αναστολής.
Παράλληλα, ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνουν στις εν λόγω περιοχές προκείμενου να γίνει εντατικοποίηση των ελέγχων για τα μέτρα.

Πηγή:sputniknews.gr/ellada/202008198058349-nea-metra-se-Halkidiki-kai-mykono-ti-apofasistike/

Σχόλια