Tην περίπτωση τοπικού lockdown στη Θεσσαλονίκη εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές


7-8-2020










Το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown στη Θεσσαλονίκη εξέτασαν σήμερα στην έκτακτη σύσκεψη που είχαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Κωνσταντίνο Ζέρβα, καθώς στην περιοχή καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλά κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουμε 107 κρούσματα (47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη) ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται και από τη σημερινή απολογιστική ανακοίνωση που θα εκδοθεί στις έξι το απόγευμα.

Ο κ. Τσιόδρας με τον κ. Χαρδαλιά εξήγησαν στον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο ότι βάσει των μαθηματικών μοντέλων που τρέχουν στην Πολιτική Προστασία, η Θεσσαλονίκη στα τέλη του μήνα θα είναι μια από τις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό εντατικοποιούνται τα μέτρα πρόληψης στη νύμφη του Θερμαϊκού και εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και τα προσεχή εικοσιτετράωρα τότε με μαθηματική ακρίβεια η πόλη θα οδηγηθεί στο lockdown και θα παρθούν μέτρα ανάλογα με αυτά που εφαρμόζονται αυτή την ώρα στον Πόρο όπως π.χ. η χρήση μάσκας όχι μόνο στους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους για όλους.


Πηγή:www.newsbeast.gr/greece/arthro/6532967/tin-periptosi-topikoy-lockdown-sti-thessaloniki-exetazoyn-oi-armodies-arches

Σχόλια