Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων Γ. Αναστασίου με τους Διευθυντές των Σχολείων


11-9-2020













Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ευρεία σύσκεψη με τους/τις διευθυντές/ντριες όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων, του Δ. ΙΕΚ Θήβας και του ΣΔΕ- Τμήμα Θήβας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, εν όψει της έναρξης των σχολικών μαθημάτων.
Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Καμούτσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Αλεξάνδρου, η Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχ. Επιτροπής Ιουλία Κοντού, ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχ. Επιτροπής Νικόλαος Κοβάνης, η Διευθύντρια της Δνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ελένη Παπανικολάου, ο Διευθυντής της Δνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Λάμπρος Κούτσικος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φιλιώ Πρωτόπαππα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων αρχικά ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά στους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολείων, δηλώνοντας ότι ο Δήμος- στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του- θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, δίνοντας προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας και υγιεινής και ότι επιδιώκεται η αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για την ορθολογική διαχείριση των λειτουργικών δαπανών.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα των σχολείων επισημαίνοντας ότι ο Δήμος ολοκλήρωσε ταχύτατα και εντός προθεσμιών τις διαδικασίες πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ενέργειες του Δήμου για την προετοιμασία των σχολικών μονάδων με εργασίες ελαιοχρωματισμού, πρασίνου, επισκευές-επιδιορθώσεις, πλύσιμο αύλειων χώρων κα, σύμφωνα με τον χρόνο που είχαν περιέλθει στον Δήμο τα αιτήματα των διευθυντών.

Ακολούθησε ενημέρωση για τη διανομή υγειονομικού υλικού (μάσκες και αντισηπτικά). Σε ότι αφορά τις μάσκες τη διαδικασία προμήθειας «έτρεξε» για λογαριασμό των Δήμων η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος- στην οποία έπεσε μεγάλο βάρος στους ώμους, λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών- και με βάση πρόσφατη ενημέρωση του Δημάρχου, οι μάσκες θα φτάσουν εγκαίρως στην έδρα του Νομού, απ’ όπου θα τις παραλάβει ο Δήμος και θα τις διανείμει στα σχολεία, κινητοποιώντας όλο τον μηχανισμό του. Το ίδιο θα γίνει και με τα ατομικά δοχεία νερού (παγούρια), που διατίθενται από το Υπουργείο Παιδείας και τα οποία αναμένονται σύντομα.

Σε ότι αφορά τα αντισηπτικά που θα διανεμηθούν στα σχολεία, οι διευθυντές ενημερώθηκαν ότι τη διαδικασία προμήθειας καθώς και τη δαπάνη την έχει αναλάβει πλέον ο Δήμος, οι υπηρεσίες του οποίου έχουν ολοκληρώσει ήδη τη μελέτη και επισπεύδουν τις ενέργειες, ώστε εγκαίρως να καλυφθούν τα σχολεία με επαρκή ποσότητα.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, μεταξύ των οποίων και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, η οποία ενημέρωσε ότι ο Ι.Σ. θα στείλει υγειονομικές οδηγίες στα σχολεία ενώ είναι στη διάθεση των διευθυντών για οποιαδήποτε βοήθεια και ενημέρωση.
Τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν την κάθε σχολική μονάδα θα εξετασθούν από τις αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές, την Επιτροπή Παιδείας και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου που είναι στην διάθεση των εκπαιδευτικών με σκοπό την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Ευχή όλων ήταν να κυλήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά, που διεξάγεται μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με συνέργεια φορέων.


Πηγή:thiva.gr

Σχόλια