Ανοίγουν τελικά δημοτικά και νηπιαγωγεία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

7-1-2021









Ανοίγουν τελικά τη Δευτέρα 11 Ιανουρίου τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Από αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Η ανακοίνωση
«7-01-21 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1

Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.
Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Πελώνη: Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της» είχε πει νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.
Σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. Θα εξαρτηθεί, όμως, από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής όπως ανέφερε. 

Κικίλιας: Η κατάσταση μας ανησυχεί

Ανήσυχος εμφανίστηκα και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
«Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει. Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία - νηπιαγωγεία, αυτά κρίνονται ad hoc και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η εισήγηση έχει γίνει, αν αλλάξει κάτι θα προέρχεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Σχόλια