Στο 4,46% η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα: Ανοίγουν σήμερα τα ραντεβού για τους 60-64

10-2-2021











Ακόμα δύο ηλικιακές ομάδες εντάσσονται σήμερα και την Παρασκευή στον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει έως σήμερα στο 4,46%.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, έως αυτή την ώρα έχουν διενεργηθεί 446.780 εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης.

Αναφορικά με τις νέες ηλικιακές ομάδες που μπορούν να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο, σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, να στέλνονται τα sms ραντεβού, για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους ανοίγει και η πλατφόρμα ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα αρχίσουν από τις 15/2. Αυτό το σύστημα εμβολιασμού θα γίνεται παράλληλα με το βασικό σύστημα εμβολιασμού, στο οποίο εμβολιάζονται αυτή τη στιγμή οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει επίσης η διαδικασία των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτού του συστήματος, ηλικίας 75-79 ετών.

Σχόλια