Δήμος Θηβαίων: Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις και τους όρους λειτουργίας του λιανεμπορίου

1-2-2021










Κατόπιν των πρόσφατων ανακοινώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Θηβαίων εντάσσεται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, επιβάλλονται έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Συνοπτικά τα μέτρα –όπως περιγράφονται στο ΦΕΚ 341 Β’/29-01-2021 προβλέπουν τα εξής:

Μετακινήσεις: Ως μέτρο πρόληψης επιβάλλεται περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 18:00 έως τις 5:00 π.μ. Από τις 5:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα επιτρέπεται η μετακίνηση για τους ακόλουθους λόγους: Μετακίνηση από και προς την εργασία, μετακίνηση από και προς το σχολείο, για λόγους υγείας(επίσκεψη σε γιατρό, μετάβαση σε φαρμακείο κ.λπ.), μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, μετάβαση σε τράπεζα, μετάβαση σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας, συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο, σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Οι μετακινήσεις εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας απαγορεύονται, με εξαίρεση τη μετακίνηση από και προς την εργασία, για λόγους υγείας ή για την εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, για μετάβαση σε τελετή ή για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

– Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές: διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των γυμνασίων καθώς και των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. – Χώροι λατρείας/θρησκευτικές τελετές: Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων, κηδειών και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών με αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. και με ανώτατο όριο τα εννέα άτομα. – Λιανεμπόριο: Λειτουργία επιχειρήσεων με τη μέθοδο της παράδοσης εκτός(click away), με εξαίρεση των επιχειρήσεων πώλησης υποδημάτων, ειδών ένδυσης και βιβλιοχαρτοπωλείων, που επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη μέθοδο του click inside, δηλαδή της αγοράς εντός καταστήματος εφόσον έχουν κλείσει πρώτα ραντεβού ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. – Επιτρέπεται η λειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, υπό προϋποθέσεις(τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. και προσέλευση πελατών κατόπιν ραντεβού). – Υπηρεσίες ΚΤΕΟ(τεχνικού ελέγχου οδικών μεταφορών): Προσέλευση πελατών κατόπιν ραντεβού.

– Λαϊκές αγορές: Επιτρέπεται η υπό προϋποθέσεις επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών, με υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του χώρου των αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών, δραστηριοποιείται το 50% των παραγωγών/εμπόρων. Προϋπόθεση η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Τα μέτρα ισχύουν έως τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας, 8 Φεβρουαρίου.
Ο δήμαρχος Θηβαίων,
Γεώργιος Αναστασίου


Πηγή:thiva.gr

Σχόλια